«Поганим тоном в українській політиці» назвав Гавриш теледебати на ICTV між Богословською, Вітренко і Тимошенко УНІАН

11 Березня 2002
738
11 Березня 2002
15:15

«Поганим тоном в українській політиці» назвав Гавриш теледебати на ICTV між Богословською, Вітренко і Тимошенко УНІАН

738
«Поганим тоном в українській політиці» назвав Гавриш теледебати на ICTV між Богословською, Вітренко і Тимошенко УНІАН
Заступник голови Верховної Ради України Степан ГАВРИШ назвав дебати на телеканалі ICTV «поганим тоном в українській політиці». Про це він сказав на традиційній прес-конференції керівництва парламенту у понеділок. (Йдеться про теледебати лідера партії «Батьківщина Юлії ТИМОШЕНКО, лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталії ВІТРЕНКО і одного з лідерів «Команди Озимого Покоління» Інни БОГОСЛОВСЬКОЇ, що відбулися на ICTV 8 березня - УНІАН.)

Як передає кореспондент УНІАН, даючи загальну оцінку теледебатам, що сьогодні відбуваються в Україні, С.ГАВРИШ розподілив їх на «три рівні». До одного з цих рівнів він відніс теледебати на ICTV, які він вважає «вдало спланованою», але «досить ризикованою» технологією. С.ГАВРИШ піддав критиці політиків, які були присутні на цих дебатах. Він підкреслив, що «з того жіночого бермудського трикутнику, здається, ніхто не вийшов переможцем». Він вважає, що ці теледебати дискредитували теледебати як можливість оцінити політичний рівень суб’єктів виборів, можливість оцінити, хто здатен конкурувати за владу в Україні. С.ГАВРИШ вважає, що виборець був шокований побаченим - це був «одеський Привоз, на якому намагались продати свій неякісний товар». С.ГАВРИШ зазначив, що відчуття від цих теледебатів - «зібрались в дружбі, щоб з’їсти ближнього».

До другого рівня він відніс теледебати на каналах, розрахованих на невелику глядацьку аудиторію. Такі дебати використовуються політиками для того, щоб показати себе, щоб заявити, що вони існують.

До третьої групи С.ГАВРИШ відніс теледебати, де політичні сили можуть задекларувати свої претензії на владу, показати свою програму, в цивілізованій формі покритикувати своїх опонентів. Але, зазначив С.ГАВРИШ, таких теледебатів мало. «І спроба телеканалу «1+1» успіху не мала» через відсутність культури політиків, які прийшли на дебати, зазначив С.ГАВРИШ. (УНІАН: 7 березня на телеканалі «1+1» мали відбутися дебати Н.ВІТРЕНКО та Ю.ТИМОШЕНКО. Проте, «1+1» відмовив Ю.ТИМОШЕНКО в участі в цих дебатах «на прохання телеканалу ICTV», а в партнери для лідера прогресивних соціалістів запросив лідера блоку «Народних рух України» Богдана БОЙКА. Ці дебати продовжувались трохи більше однієї хвилини, після чого Н.ВІТРЕНКО залишила студію).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду