Міністр інформації потрібен як голос Порошенка на голосуваннях Кабінету міністрів

8 Грудня 2014
6010
8 Грудня 2014
21:19

Міністр інформації потрібен як голос Порошенка на голосуваннях Кабінету міністрів

6010
Міністр інформації потрібен як голос Порошенка на голосуваннях Кабінету міністрів
З безлічі версій того, якого милого після Єромайдану і Революції Гідності в Україні з'явилося МІНІСТЕРСТВО ІНФОРМАЦІЇ, мені найбільш очевидною здається версія "розбавити Кабмін" додатковим голосом президента Порошенка.

Скільки журналісти й активісти говорили Стецю: йдіть працювати на пропагандистській і контрпропагандистській ниві у міністерство оборони чи РНБОУ! Як об стіну горіхом. Чому? Та тому що головна мета створення мінінформу – оцей додатковий голос при ухваленні рішень на засіданнях Кабінету міністрів. Бо чиновник з міністерства оборони чи РНБОУ – не міністр і не голосуватиме на засіданнях Кабміну.

Це все дуже прикро: і факт створення мінінформу, і мотив. І це ляпас усім нам.

Але, як говорив екс-прем'єр:"Не треба скігліті") Особливо журналістам.

Ми маємо домогтися ліквідації цього відомства – у різні способи: ставити це питання на кожній зустрічі із президентом, із дипломатами, із Міжнародним валютним фондом та іншими кредиторами України (кредитори, до речі, категорично проти збільшення держапарату). Виходити на акції протесту у всіх містах. Писати, пояснювати людям, що в демократичному суспільстві ніякого міністерства інформації бути не може.

Журналістам слід пам'ятати, що ця забаганка президента є для нас смертельною загрозою: у разі реваншу проросійських сил міністерство інформації просто знищить нашу професію. У разі нереваншу – до положення про міністерство інформації, з якого зараз нібито прибирають усі недемократичні норми, можна дописати будь-коли ті самі недемократичні норми і обмежити свободу слова.

Поясніть своїм читачам, глядачам і слухачам, що в цивілізованому світі інформаційними війнами (контрпропагандою) займаються силові структури, міністерство оборони, передовсім. Є чудова книжка британського журналіста Ніка Дейвіса "Новини пласкої землі", де він детально і уїдливо описує інформаційну роботу (інформаційну війну) міністерства оборони США напередодні війни в Іраці.

А коло пропаганди країни заходиться міністерство закордонних справ.

Одразу після новини про створення міністерства інформації, в студії Громадської хвилі (програма Громадського радіо, що виходить на Національному радіо) була польська громадська діячка з лав Солідарності, письменниця і публіцистка Ізабела Хруслінська. Ось її реакція на новину:"У Польщі не було навіть спроб створити міністерство інформації. Натомість при нашому міністерстві закордонних справ для пропаганди країни створено потужну структуру – Польський інститут (проводить культурно-мистецькі акції, організовує курси вивчення польської мови і т.п.) Україна такої структури за 23 роки створити не спромоглася."

Тому ще одне місце роботи для колись екс-міністра інформації – МЗС. Якщо у самого Юрія Стеця, навідміну від президента, наміри щирі – вести інформаційну війну за Україну.
 
Наталя Соколенко, «Українська правда. Блоги»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Наталя Соколенко, «Українська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду