Хто скаже за вовка?

13 Листопада 2008
4663
13 Листопада 2008
06:44

Хто скаже за вовка?

4663
Українські ЗМІ роблять із вовків кровожерних безжалісних убивць, стимулюючи винищення цих рідкісних тварин.
Хто скаже за вовка?
Україна сьогодні залишилася чи не єдиною країною європейського простору, де штучно роздувається антивовча істерія. В теленовинах особливою родзинкою вважається насамкінець показати щось таке, що лоскотало б нерви глядачам. Чи усвідомлюють медійники, що на них лягає відповідальність за знищення прекрасних диких істот, які споконвіку у слав’ян вважалися тотемними?
 
Чоловіча слабкість до вбивства тварин – ознака імпотенції
 Безжальна екстермінація сірих мешканців лісу призвела до того, що вовк як вид стоїть на грані вимирання. Кілерів не зупиняє навіть те, що звірі охороняються кількома міжнародними конвенціями та Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження».
 
Поки українські мисливці винищують сіроманців – європейці ходять до лісу неозброєними: помилуватися лісом та послухати (за окрему плату) вовчий концерт. Збори з таких концертів ідуть на видання природоохоронної літератури. Існує до ста відтінків інтонацій вовчого вокалу, і кожна несе певну інформацію. А загалом (автору пощастило послухати концерт у запису) вовча поліфонія таки дійсно пестить слух. Але український вовк скоро боятиметься розтулити рота, щоб не отримати кулю в голову.
 
Своєрідна демократія, яку творить купка посадовців-невігласів із тоталітарно-садистськими замашками, виштовхує сіроманця за межі закону. Серед віп-кілерів скоробагатьки різного калібру, представники різнокольорових партій, члени уряду, які люблять криваві «чоловічі» забави на свіжому повітрі. Щодо останнього епітета постає питання, чи дійсно гідно справжнього чоловіка насолоджуватися безкарним убивством живих істот? Всесвітньо відомий німецький біолог професор Б. Гржимек констатує: «… Дослідження показали, що значний відсоток мисливців на хижих тварин (вовків та ін.) – це чоловіки, що страждають на імпотенцію. У такий спосіб ці люди демонструють свою мужність і рятуються від фрустрації, а також утішають себе тим, що зуміли вбити здорового, до того ж сексуально повноцінного, активного дикого самця».
 
Чиновники-кілери та їхня медійна прислуга
Мисливство широко пропагується українськими ЗМІ як престижне хобі, що є привілеєм «сильних» світу цього. Щороку, порушуючи Бернську конвенцію, відстрілюється 600-800 вовків, що ставить під загрозу вимирання цього прекрасного дикого виду.
 
Кількість вовків за офіційними зведеннями навмисно завищується (до 2 300 особин), екологи називають удвічі менші цифри (близько 1 000). Зоозахисники б’ють на сполох: сьогодні йдеться про необхідність включити вовка до списку Червоної книги України.
 
В Україні облава на вовків не припиняється фактично цілий рік. Організовуються бригади по відстрілу вовків. Донедавна було офіційно дозволено відстрілювати вагітних вовчиць і щенят. На відстріл сірих хижаків не потрібна навіть ліцензія. Під видом «полювання на вовків» процвітає широкомасштабне браконьєрство: жертвами мисливців стають і інші види дикої фауни. Це варварське полювання прикривають Держлісгосп і Міністерство охорони природного середовища України.
 
Щоб виправдати свою середньовічну жорстокість, навмисно роздувається галас у пресі й на телеканалах, що провокує безкарне цькування вовків. Екологи неодноразово відслідковували протиріччя між повідомленнями в газетах і офіційних даних. Так, в Одеській області через місцеві газети було оголошено облаву на скажених вовків, що начебто нападають на людей, а тим часом на офіційний запит Київського еколого-культурного центру Держдепартамент Одеської області дав відповідь, що «фактів нападу вовків на людей не виявлено».
 
Не робіть із вовка цапа-відбувайла!
Без сумніву, випадки нападу вовка на людину періодично трапляються: від 10 до 15 разів на рік. Природоохоронці, однак, зауважують: вовки не вбивають людей, а тільки кусають, смертельних випадків жодного разу не було зафіксовано. А от жертвами автомобілів, наприклад, щорічно стає до 10 тис. жителів України. Проте, як жартують екологи, ніхто не влаштовує «автомобільних погромів».
 
Чому ж усе-таки вовк інколи нападає першим? Фахівці стверджують, що ця високоорганізована розумна істота, яка стоїть на одному рівні зі слонами, дельфінами й приматами, занадто багато знає про людину й панічно боїться наближатися до її поселень. Нападають сірі тільки в тому випадку, коли хворіють на сказ. Подібних випадків у Європі вже не зустрічається, оскільки проблема успішно контролюється за допомогою харчової вакцинації та врегульованої екосистеми.
 
Натомість в Україні превентивні заходи непопулярні. Тут бере гору спрага крові й зиск. Шкірою сірого хижака прикривають не тільки браконьєрство, але й шахрайство. Так, у Карпатах, за даними екологів, вовки чомусь нападають саме на застрахованих корів і овець...
 
Поява агресивно налаштованих хижаків у людських селищах обумовлена й тим, що мисливці відбирають їхню натуральну їжу: сьогодні з дичиною в лісі негусто. Відомі факти, коли піймані в капкан вовки перегризають собі кінцівки – аби тільки не потрапити до людських рук. Покалічені звірі, які вижили, змушені здобувати більш легку поживу в людських поселеннях.
 
Полювання, що стало сьогодні розвагою заможних українців, вносить непоправний дисбаланс в екосистему, від чого страждають самі люди. Приклад тому – набагато страшніший за звичайного вовка собакововк, гібрид вовка з собакою. Він також є наслідком мисливського свавілля. Народжуються такі особини тому, що вовчі самки, позбавлені (через «діяльність» мисливців) достатнього кількості самців свого виду, змушені, підкоряючись основному інстинкту, спаровуватися із собаками. Собакововки позбавлені страху перед людиною, а «дикості», агресивності в них більше, ніж у наших чотирилапих друзів. Так що цілком доречно процитувати слова відомого канадського натураліста Ф. Моуета: «Не кричи “вовки!”». Таки дійсно, не варто робити з вовка цапа-відбувайла.
 
Тріумфальна хода київських екологів
У Європі вовки не вважаються «шкідниками», вони перебувають під охороною, і це слугує захистом і для людей. Вовки живуть великими родинами з декількох поколінь, і їхня популяція в ідеалі самодостатня. Їм немає потреби виходити з лісу і знищувати худобу, адже в лісі вистачає дичини.
 
Оскільки «цивілізовані» європейці полювання на вовків забороняють, любителі постріляти по живих мішенях їдуть в Україну й Білорусь. Тут вони приєднуються до лав вітчизняних високопоставлених убивць. На вовків полюють за гроші (вартість можливості «постріляти» 150-700 доларів), централізовано і з суперсучасними технічними засобами. «Царські» полювання влаштовуються спеціалізованими фірмами з вертольотів, всюдиходів і джипів, і навіть із «інтимними послугами», що входять у пакет послуг.
 
До речі, верхом «крутості» серед чиновників і бізнесменів уважається політати над Чорнобильською зоною й постріляти в коней Пржевальського, що пасуться на відкритій місцевості. Орендувати вертоліт сьогодні може кожен, у кого кишеня роздувається від грошей. Повітряний простір для «малої» авіації не контролюється ніким, і за триста доларів списаний із армії гвинтокрил – у повному розпорядженні мисливців.
 
Суттєво завважити, що стрілянина з вертольотів і всюдиходів підлягає кримінальному покаранню згідно зі статтею 248 Кримінального кодексу України, крім того, Закон України «Про полювання» забороняє полювати «з під’їзду на автотранспорті, на літаках і вертольотах» (ст. 20).
 
Окрім усього, знищення вовків вигідне мисливцям і лісникам. За словами Бориса Васильковского (громадська організація «ЕкоПраво-Київ»), чиновники Держлісгоспу створили в Україні «чорний ринок» вовчих шкур, прибутки від яких проходять повз державну скарбницю. Ціна однієї шкури на ринку – 700 доларів, опудала – тисячу, а відстріл – безкоштовний, з огляду на те, що мисливці не платять за ліцензію.
 
Екологи докладають відчайдушних зусиль, щоб урятувати вцілілу популяцію вовків. «ЭкоПраво-Київ» і КЕКЦ подали два судових позови на захист вовків проти Держкомлісгоспу України. Юрист «ЕкоПраво-Київ» Галина Левіна повідомила, що перший судовий позов було виграно навесні 2007 року: Київський господарський суд заборонив знищення в Україні вагітних вовчиць і маленьких вовченят, посилаючись на Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження». Другий позов екологів усе ще розглядається в Окружному адміністративному суді міста Києва.
 
Виходячи з позитивного досвіду боротьби зі сваволею посадових осіб, є надія, що вовка буде врятовано. Так, у результаті послідовної боротьби природоохоронців в Україні з 2008 року діє мораторій на відлов дельфінів для комерційного використання й заборона на відстріл зубрів. Якщо буде виграно суд по вовках і громадськість «дотисне» можновладців – наші нащадки ще зможуть почути у хащах не тріск пострілів і брутальний сміх хамів-мисливців, а сакральну вовчу поліфонію.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4663
Читайте також
06.02.2009 07:50
Анжеліка Комарова
, Олег Андрос, для «Детектор медіа»
3 227
Коментарі
25
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алина
5630 дн. тому
Вот вы пишете, что есть, мло более насущные экологические проблемы... А пока вы их будете решать, все волки вымрут! "и-за таких "экологов" всё меньше люди живут." - да некоторые, блин, лучше бы вообще не жили! Человек считает, что он чем-то очень сильно отличается от животных, и это дает ему право их убивать ради забавы! Это не так! ВСЕ, КТО УТВЕРЖДАЕТ, ЧТО ЖИЗНЬ ЧЕЛОВЕКА НЕСРАВНИМА С ЖИЗНЬЮ ЖИВОТНОГО ПО ЦЕННОСТИ - ВООБЩЕ НЕ ЛЮДИ! ОНИ ХУЖЕ ЖИВОТНЫХ! НЕСРАВНИМО ХУЖЕ!
Алекс
5639 дн. тому
Бесполезно спорить с журналистами, проститутками от пера.Те хоть СВОИМ телом торгуют, а эти правдой, манипулируя человеческим сознанием.
Алексей! Вы можете назвать хоть одного НЕЗАВИСИМОГО журналиста?
Так и вы. Не имею ни малейшего желания ни оскорбить вас, ни обидеть, вы просто отрабатываете, как и все мы, свой хлеб.
... В кои-то веки нашелся человек, который не разрушает все, что видит, а наоборот - пытается хоть что-то сохранить. Так вы ж его первые обложите вдоль и поперек...
А вы можете показать во власти человека, который на словах призывает воровать?
Вот так и {CENSORED} Борейко.
Тотем
5640 дн. тому
Алесей, ты - нормальный? Или тебе Борейко c остатков очередного раздерибаненного гранта платит? ;) Тут уже ниже говорили:: неужели у "экологов" нет более животрепещущих проблем? :0) Не могу избавиться от гадкого ощущения , что из меня пытаются сделать лоха... Вот только почему бы это? Если Борейко намеревается въехать на этой " басенке" в Верховную Раду, то он глубоко ошибается. Борейко - порядочная скотина, которой нет дела до сохранения живтоного мира! ! Не может человек, регулярно обманывающий людей (кидающий на деньги), быть убедительным экологом. Тем более, когда от него исходят бредовые идеи, осуществление которых в лучшем случае привело бы только 3,14 здецу!.. Сразу видно: Борейко либо не рубит а теме напрочь, либо обслуживает чьи-то бизнес-интересы...
r
5640 дн. тому
Цікаво скільки автору заплатили ті ж чиновники за цю придуркувату статтю!
Алексей
5641 дн. тому
Вот удивительно: ведь каждый, кто здесь в каментах так по-хамски себя ведет, взять его поодиночке, - почти нормальный человек! Сомневаетесь - сходите на их охотничий форум, там они как-то умудряются сдерживаться. А здесь - ну просто залп фекалий. Что, огорчило упоминание слова "потенция"? Ну, "у кого что болит", как говорится... Взять Борейко: он, дескать, не тем занимается. Он, дескать, на гранты живет. Вы МУДАКИ, господа! Оглянитесь вокруг! Посмотрите, что занимает среднего обывателя вроде вас: сыто пожрать, "отоварить" потенцию и откинуться перед телевизором. А если иногда еще кому-то кровь пустить получается - то жизнь по-настоящему удалась! В кои-то веки нашелся человек, который не разрушает все, что видит, а наоборот - пытается хоть что-то сохранить. Так вы ж его первые обложите вдоль и поперек. Как объяснить такое явление? Вам любо жить среди свиных рыл, которые ни о чем, кроме жратвы, не думают? После вас - хоть потом? У вас что, детей нет? Странно, очень странно...
5641 дн. тому
С каким дерзновением бросились борзописцы отрабатывать деньги хазяев,дабы те не подумали что мнение с автором статьи у них совпадает.Да, а так ведь простите и кость с барского стола можно больше и не получить.Организованно поливаете грязью человека, который призвал к защите исчезающего вида животных , есть ли у вас хоть капля человеческого ?И не судите всех по себе, не все делают благие дела за деньги,некоторым присуще и чувство сострадания.Понятно почему у вас такая ненависть к волкам.Вы не волки,они стаей за похлебку рвать не будут.
женолюб
5641 дн. тому
Я уже тут как то писал, что нет в мире опасней породы для человечества, чем списанные с корабля звездочки вроде бриджит бардо и старушки внизу андреевского спуска окруженные собачьей свадьбой. Мало того что распространяют либеральные и прочие эпидемии, так еще поезда под поезд пускают, дамбы взрывают и пр. что "помешать грязным отходам, приходам и откатам". Найти бы им по мужику- быку или слону, чтоб хорошо спали по ночам и не боролись днем за свободу для волков резать овец. Опять сотрете, грантоеды экологические?Ну-ну, меньшинства все равно побеждают. Поэтому мир и за шаг от гибели. Про Содом и Гоморру у себя в сектах ведь талдычите?
Тотем
5641 дн. тому
Часом шкодуєш, що змушений читати брутальну писанину хамів-журналістів, а не слухати "сакральну вовчу поліфонію"... Пані авторко, а ви в лісі коли-небудь були? А живого вовка чули? А чи знаєте, що розмазувати хоя 2,3 тис., хоч 1 тис. вовків по всій Україні - некоректно? І що зграя з 10 вовків може становити серйозну загрозу для кількох сіл, поблизу яких вона мігрує "своєю" територією? Якби ж ви взяли клопіт аби хоч трохи розібратися у темі, то, може, писали б не про заборону полювання на вовків, а про заходи з їх відлову й переселення. Доречі, у якій саме Європі прекраснодушні європейці так вже й милуються вовчим "співом"? Може, у Франції, де вовка немає зовсім уже понад 100 років, і щось ніхто не квапиться його закуповувати в Росії чи Україні і завозити в місця колишнього мешкання? ;) Я не проти того, щоб зберегти вовка в Україні. Він потрібен і як природний санітар, зокрема, а не як поганський тотем. Бо, наприклад, там, де хазайнує вовча зграя, ніколи не бешкетуватиме згаяє здичавілих собак - а вони страшніші за вовків, і з ними мисливці також борються.Та настільки наївними й некомпетентними статтями, побудованими на одних емоціях і вкладених вам у голову ідеях лукавих грантоїдів, усвідомлення цього факту і відповідних дій мисливців, природо- і правоохоронців не досягнеш.
Денис
5641 дн. тому
Статья полный бред как с точки зрения научных фактов касательно популяции волков и влияния их на био фауну страны, так и к привязке к психологически-физиологическому состоянию мужчин-охотников.
Охотник
5641 дн. тому
Ну, если верно - про охотников-мужчин, то тогда должно быть верно и предположение о склонности к зоофилии у таких "любителей животных"... ;)
Perfect_blonde
5641 дн. тому
Анжелика,очень хорошая статья. И полезная. Верно сказано про охотников-мужчин))))))
Охотник
5641 дн. тому
Волки - это что, основная экологическая проблема? А слабо Борейко и иже с ним побороться со злом в тысячу крат большим: уничтожением прибрежной зоны Днепра под Киевом?! Замываются песком и застраиваются хоромами тысячи гектаров нерестилищ рыбы и мест гнездования птиц, уничтожаются напрочь места обитания бобров, выдр, зайцев, лис, кабанов... Уничтожаются озера, болотца, заливные луга, заливы и ерики, меняется линия побережья Днепра, рельеф дна и характер течения в Днепре в тех местностях, где все это творится. Ни о какой природохранной зоне вдоль побережья застройщики и слышать не хотят! И никто им не указ, потому что повсюду видны длинные руки наших политиков от донецких - до бютовцев. А где при это господин Борейко с коллегами-дерибанщиками закордонных грантов на "природоохранную деятельность"? Под колеса экскаваторов и бульдозеров бросаются? Затыкают грудью трубы земснарядов? Пикетируют и засыпают гневными письмами органы власти? Поднимают общественность на борьбу с произволом толстосумов-застройщиков? Нет, они, видите-ли о волках пекутся! Волки позорные! Теперь пусть каждый себе скажет: когда в доме пожар, будет он пытаться огонь тушить, или возьместя за борьбу с "капелью" из водопроводного крана? Открою глаза тем, кто не видит: Борейко регулярно поднимает волну с такой частотностью, что поневоле возникает подозрение о сочетании приступов его активности с отчетными периодами в отношениях с грантодателями. Не верьте прохиндеям, коллеги! А то, что он так часто к теме волков обращается, подталкивает меня к мысли, что грантодателями у него выступают европейцы (они уже давно у себя волков извели и теперь эта тема для них экзотическая, на ней легко "сыграть", втюхав спонсорам липовую "работу за их деньги").
5641 дн. тому
Анжеліка, ну чого ви все бігаєте за думками до когось, якихось німців-шнімців. Ви звертайтесь до першоджерел, адже так вас мали навчити в виші, якщо, звісно, ви вчились? Так от, з першоджерел ви самі, як вам пропонували раніше (і я вам пропоную) дізнаєтесь все про потенцію мисливців. Так би мовити в практичній площині. І зможете дати під наступним своїм опусом горде-журналістське: "випробувано на собі". Інакше, насправді, ви пишите про те, про що ніякого поняття не маєте. Де ж ваша професійна етика і фаховий підхід? Крім того, що ви там про якісь "брудні закиди" на вашу адресу. Не знаю, як у кого, а мій "закид" завжди гарно вимитий і в повному бойовому порядку. Так що з великим задоволенням дам вам глибоке інтервью на цікавлячу вас тему. (я візьму ваші контакти в Телекритиці, не заперечуєте?:))
5641 дн. тому
Прес-релизы Борейко это опасность, а истребление вида с целью удовлетворения садистских наклон- ностей?Это миссия спасения или вселенская любовь?
5641 дн. тому
Эта статья поднимает ряд очень серьезных проблем в нашей стране.Это игнорирование правовых норм общепринятых в цивилизованном мире-тем самым лишний раз показывая уровень политического развития нашего общества. Навязывание отрицательных стереотипов по отношению к животным-тем самым подготавливая людей к мысли ,что кто-то есть изначально плохой и другими методами кроме как уничтожение с ними бороться нельзя, сегодня это волки, а завтра можно переключиться например на ВИЧ инфецированных-это ведь угроза посерьезней,чем два десятка покусанных!Варварское отношение к окружающему нас миру-какая разница сохранится волк или нет?Элементарное жлобство-ради семи зеленых сотен если бы могли, то и с соседей шкуру поснимали.Почему то все забывают, что не мы создали этот мир и не нам решать , кому жить,а кому нет!
5641 дн. тому
Да, судя по болезненной реакции некоторых "писунов" немецкий биолог Б. Гржимек знал своих пациентов.Думаю уважающий себя мужчина не станет хвастаться своими сексуальными достижениями в интернет изданиях.А если не оценят? Какой следующий шаг?Демонстрировать?И естестественно уважающий себя мужчина никогда не будет , в такой хамской манере разговаривать с женщиной.
Человек
5641 дн. тому
Все давным давно знают на чьи деньги и для кого работает Борейко. И не удивительно, что в этом издании публикуют такие статьи одна уже біло http://www.telekritika.ua/news/2008-03-05/36903, теперь еще смешнее про волка и импотентов охотников. Вот вам ответ Лист мисливців Ти, еколог, чорт європейский і проклятого вовка брат і товарищ, самого Євросоюзу секретар. Якій ти в чорта еколог, коли нашу Україну огорожею маетки вбивають. Вовк висирає, а твое письмо пожирае. Не будешь ти сукін ти сину, наших мисливців під собою маті, твойого писменницьтва зеленого ми не боїмось, наукою про мисливство будем бітися з тобою, разпроєб твою мать. Європейский ти лантух, Татарський гость, Александрійский козолуп, Велікого і малого Егіпта свинарь, Армянська злодіюка, Каменецький кат, у всего світу і підсвиту блазень, самого гаспіда внук і нашої рушниці крюк. Свиняча ти морда, кобіляча срака, різнтцькая собака, нехрещений лоб, мать твою въєб. От так тобі мисливці вісказали, зелене твое рило мохнате. Не будешь ти и свіней мисливських пасти. Тепер кончаемо, бо числа не знаемо і календаря нє маемо, місяць у небі , лето у кнізи, а день такій у нас, якій и у вас. За це поцілуйте в сраку нас! Ваші любі мисливці. http://www.uahunter.com.ua/phorum/viewtopic.php?t=9260&postdays=0&postorder=asc&start=0
Лаврентий Махно
5642 дн. тому
Не лапать мультики, евреи!
Анжеліка Комарова
5642 дн. тому
Я бачу, що заділа мисливця за живе. Співчуваю...Бідолошний заблудився в моєму тексті, як у трьох соснах, тож і не помітив, що посилаюсь я на всесвітньо відомого вченого Б. Гржимека. Ще раз цитую:"Дослідження показали, що значний відсоток мисливців на хижих тварин (вовків та ін.) – це чоловіки, що страждають на імпотенцію. У такий спосіб ці люди демонструють свою мужність і рятуються від фрустрації, а також утішають себе тим, що зуміли вбити здорового, до того ж сексуально повноцінного, активного дикого самця». А щодо брудних закидів на мою адресу - це зайвий доказ того, які ж вони, мисливці, примітивні.:) Анжеліка
Kisiushke
5642 дн. тому
Дуже правильна стаття, закиди до журналістів абсолютно справедливі. Особливо до "плюсів", які останнім часом зачастішали з подібними сюжетами. Як ось цей http://www.news.1plus1.ua/bin/video.php?media_id=83230§ion_id=2&video_page=&subtype=tsnnews&article_id=&subtype_id=0, де регіональна дура "заспокоює" глядача тим, що вовків потроху відстрілюють. Чому вони вважають, що глядач/читач/слухач має цьому радіти?! Українські ЗМІ культивують жорстоке ставлення до тварин. Бо куди животрепетніше звучить "звірі знахабніли й нападають на людей", ніж "люди повирубували ліси і позбавили тварин їх звичного ареалу життя, тому вони у пошуках їжі насмілюються наближатися до селищ".
5642 дн. тому
Борейко не эколог, а безданый пиарщик. Всё тужится пыжится, а в результате - 0. Он что говорит что нибудь об экологии Киева. О выбросах от автомобилей и как с этим бороться, о мусорках и вонючках, о грязной воде из крана, о геномодифицированых продуктах и.и.и... Нет он то о птичках, то о лисичках. При этом вообще не понимая темы. Из-за таких "экологов" всё меньше люди живут. Шёл бы этот балабол "триумфально" нах...
Охотник
5642 дн. тому
Анжелика, писала бы ты что нибудь о тканях и галантерее. Ты в этой теме - полный бамбук. Сюси-пуси... Фрейда приплела. Бред какой-то. Желаю тебе Ажелочка, встретится в лесу с голодным волком сам на сам, а лучше со стаей и получить удовольствие от прослушивания "сакральной волчьей полифонии"... Кстати об очень интересующем тебя, как я понимаю, вопросе потенции. Тебе давно пора менять своё подростковое чтиво на своей запылившейся книжной полке. По твоим эмоциональным амплитудам видно, что с удовлетворением у тебя есть серьёзные проблемы.Я охотник в 10 поколениях (а может и больше) и не только к охоте, а и к красивым (а под настроение и к не очень красивым, но правильно расположеным) девушкам. Приходи на сеновал, решим все твои проблемы. После чего у тебя появится масса интересных тем для заметок. К тому же сможешь, наконец что нибудь написать от себя, со знанием дела, а не заяложеными давно и многими штампами.
еколог
5642 дн. тому
В даній ситуації в Україні є єдине місце де вовки почувають себе у відносній безпеці. Це чорнобильська зона відчуження. Підбірка фото цих тварин в зоні http://www.chornobyl.in.ua/ua/wolf.htm Фото виконані автоматичними фотокамерами.
5642 дн. тому
Прес-релизы Борейко опасны для неокрепших мозгов)
Упячко
5642 дн. тому
ОМГ Голактеко опасносте!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду