У Росії відзначають День пам’яті загиблих журналістів

У Росії відзначають День пам’яті загиблих журналістів

15 Грудня 2014
4706
15 Грудня 2014
12:15

У Росії відзначають День пам’яті загиблих журналістів

4706
У Росії відзначають День пам’яті загиблих журналістів
У Росії відзначають День пам’яті загиблих журналістів

Сьогодні, 15 грудня, в Росії згадують журналістів, загиблих при виконанні професійних обов'язків. Ця дата як День пам'яті загиблих журналістів була запроваджена в 1991 році за рішенням Союзу журналістів Росії, повідомляє «Журдом».

 

Уперше родичі та колеги загиблих працівників ЗМІ зібралися, щоб ушанувати їхню пам'ять 11 грудня 1991 року, після того, як у вересні того ж року в Югославії кореспондент Центрального телебачення Віктор Ногін та оператор Геннадій Куренний були вбити бойовиками.

 

Цього дня в усіх регіонах Росії пройдуть вечори пам'яті журналістів, загиблих при виконанні професійного обов'язку. У Москві працівників ЗМІ згадають у Центральному домі журналіста о 12:00 за московським часом.

 

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович у зверненні до членів Союзу журналістів Росії нагадала, що за останні понад 20 років у Росії загинули десятки журналістів. Серед них - Дмитро Холодов, Надія Чайкова, Лариса Юдіна, Ігор Домніков, Валерій Іванов, Юрій Щекочихін, Олексій Сидоров, Пол Хлебников, Вагіф Кочетков, Анна Політковська, Магомед Євлоєв, Анастасія Бабурова, Наталя Естемирова, Хаджимурад Камалов, Ахмеднабі Ахмеднабієв та багато інших. За останній рік жертвами війни на сході України стали шестеро працівників ЗМІ: Андреа Роккеллі, Андрій Миронов, Антон Волошин, Ігор Корнелюк, Анатолій Клян та Андрій Стенін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду