Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня 2024 року

23 Жовтня 2024
49

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
49
Зерновий коридор працює, окупанти посилають штурми, а українці займаються розробками дронів та електронош.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Рада», «Ми — Україна»

Блоків «1+1» у національному етері цієї доби не було.

Військовий оглядач, полковник запасу Сергій Грабський був онлайн гостем у блоці «Інтера». Обговорювали, чому Росії знадобились військовослужбовці Північної Кореї. Грабський сказав, що можна припустити, що Росія має певні складнощііз особовим складом, оскільки зазнає втрат. Ще одне припущення — використати цих солдатів як охорону, або як трудову армію.

Посилення атак Росії на Мирноград, що на Донеччині, коментував виконувач обов'язків начальника тамтешньої військової адміністрації Юрій Третяк. Він розповідав про вбитих і поранених російською армією цивільних.

У студії «Інтера» вранці оголосили про збір на засоби радіоелектронної боротьби для підрозділу морської піхоти. Гостем був політолог Максим Несвітайлов. Він розповів, що в цьому підрозділі служить його брат.

У блоці «Ради» говорили про розвиток військово-промислового комплексу в Україні. У тому числі виготовлення дронів. Гостем був Віктор Локотков, представник компанії «Airlogix». Він сказав, що українські дрони найбільш інноваційні у світі. 

Іван Підпалько, студент Київського політехнічного інституту, розповідав про вдосконалення радіокерованих евакуаційних електронош, які студенти виготовляли влітку. За його словами, передати військовим вже вдалось 4-5 пар таких нош.

Речник сил Оборони Півдня України Владислав Волошин говорив про поведінку ворога — він намагається захопити острівну зону на Придніпровському напрямку, б’є авіацією і дронами, кількість штурмів на день інколи сягає десяти.

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час онлайн включення у блоці каналу «Ми — Україна» говорив про цьогорічні збитки та здобутки аграріїв. Він нагадав, що через війну ще з 2014 року зменшилась кількість засівних територій. Крім того, через засуху цьогоріч втрачено частину врожаю пізньої групи зернових. Йдеться про 15% втрат. Україна продовжує експортувати пшеницю та кукурудзу. 


Боєць на позивний Влас запевнив, що нашим військовим неважливо від яких окупантів захищати наші території — вони битимуться і проти росіян, і проти північнокорейців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду