Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2024 року

5 Вересня 2024
47

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
47
Зміни в українському Уряді та «Друзі ДШВ».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» й окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про вибори у США говорили з директором із комунікацій при Українському конгресовому комітеті Америки Андрієм Добрянським. Він сказав, що, коли Джо Байден переміг Дональда Трампа на попередніх виборах, йому допомогли жіночі голоси. Проте, коли на виборах 2016 року Гіларі Клінтон програла Трампу, — жіночі голоси їй не допомогли. Тому підтримка Камали Гарріс серед жінок ще нічого не значить. За словами Добрянського, усе залежатиме від того, як партії організують свою роботу.

Валентин Гладких, політичний коментатор, розмірковував про причини кадрових змін в Офісі президента та Уряді. Гладких сказав, що незамінних людей немає й Володимир Зеленський одразу демонстрував свою готовність до змін. Коментатор нагадав, що уряд часів прем’єра Олексія Гончарука було звільнено у повному складі. Та заявив, що всі кадрові зміни в українському Уряді завжди були на користь.

Про вибори у Німеччині говорили з політичним оглядачем Богданом Ференсом. Він сказав, що у Німеччині більш ціннісна партійна система, ніж в Україні. А  німецькі праві — це політики, які дають прості відповіді на складні питання. На думку коментатора, зростання підтримки правих у східній Німеччині загрозливе.

У блоці «1+1» повторили випуск програми «Нічна варта», який вперше показали 8 червня цього року.

З політичним оглядачем Максимом Джигуном говорили про реакцію західних партнерів на російські атаки. Він сказав, що наразі російський тероризм почав сприйматись як буденність і рівень відповіді на кожен злочин росіян знижується. Адміністрація президента Байдена не готова активно рухатись. Хоча Україна фактично демонструє своїми діями, що перетин так званих «червоних ліній» Росії  не матиме наслідків.

Гостьову студію телеканалів ICTV та СТБ розпочали з розмови з ведучою ICTV Анастасією Мазур, яка долучилась до платформи «Друзі ДШВ». Традиційно, до розмови з амбасадоркою платформи долучився й військовослужбовець, цього разу до студії запросили Сергія Окішева.


У блоці «Ради» з народною депутаткою Євгенією Кравчук («Слуга народу») говорили про кадрові зміни в уряді. Вона сказала, що в депутатів «Слуги народу» пройшло засідання фракції, на якому був присутній президент Володимир Зеленський. На засіданні йшлось про важливість посилення новою енергією та новими силами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
47
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду