Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня 2024 року

1 Вересня 2024
12

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня 2024 року

12
Українська школа в Угорщині, пенсія та ціни на продукти.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», «Ми — Україна».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «1+1». Протягом семи годин показували повтори. Далі в етері марафону розпочалась програма «Марафон. Ранок», яка тривала протягом трьох годин. Новинні випуски в цей час готували журналісти «Ради».

Про зустріч української делегації з міністром оборони США Ллойдом Остіном у блоці «Ради» розмірковував політичний коментатор Володимир Фесенко.

Зростання цін на продукти коментував народний депутат Іван Чайківський («За майбутнє»). Він сказав, що всі товари так званого «борщового набору» виробляються в Україні, тому дефіциту не буде. Також внутрішньому ринку вистачить зернових та м’яса. Овочі «борщового набору» можуть навіть здешевшати через велику кількість.

А про пенсійне забезпечення розмірковував нардеп Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Гість зробив акцент на тому, що варто зберегти солідарну пенсійну систему, за якою пенсією людей забезпечують робітники. При накопичувальній пенсії в країні має працювати фондовий ринок.

Обмеження переказів коштів між картками обговорили із заступником голови ради Національного банку України Василем Фурманом. За його словами, нововведення не зачепить 90% громадян та дозволить ефективно боротись з тіньовою економікою.

Про відкриття в Угорщині української школи розповідав очільник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита. Він розповів, що школа розрахована на 400 учнів і учениць, наразі отримали 300 заявок. Микита не забув нагадати, що україно-угорську робочу групу очолював керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Школа фінансуватиметься за угорські кошти.


У блоці «Ми — Україна» з політичним коментатором Максимом Несвітайловим говорили про політику угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана. Гість сказав, що наразі Орбан зробив заяву про підтримку Дональда Трампа під час американських виборів. За перемоги Трампа Орбан розраховує отримати значні дивіденди, а у випадку поразки — просто відмовиться від своєї позиції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду