Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2024 року

28 Серпня 2024
278

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
278
Інтерв'ю Давида Арахамії та реакція Кремля на події на Курщині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про операцію у Курській області говорили з військовим Іваном Тимочком та політичними оглядачами Дмитром Жмайлом й Олексієм Їжаком. Останній розповів про реакцію російської влади на наступ ЗСУ та ймовірний наступ на інші російські прикордонні області. Їжак сказав,  що зараз ніщо не захищає Росію та не гарантує їй безпеки. На його думку, Володимир Путін не готовий оголосити офіційну війну Україні й не знає, як реагувати на події в Курській області.

Про припинення роботи YouTube у Росії говорили з українським соціологом Олександром Шульгою. Він сказав, що блокування ніяк не пов’язано з подіями у Курській та Білгородській областях. І є частиною підготовки до найгірших для Росії подій, зокрема другої хвилі примусової мобілізації. Шульга додав, що блокування стрімінгової платформи не призведе до зміни ставлення росіян до війни проти України.

Олег Лісний, політичний коментатор, у студії «Ради» розмірковував про візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України. Йшлось про те, що політичний нейтралітет Індії — можливість для України схилити цю країну на свій бік.

Також про візит Моді говорили з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком. Він же стверджував, що Україна стає лідеркою з військових винаходів, які надалі зможуть використати інші країни. 

Арешт засновника соцмереж VK та Telegram Павла Дурова коментував політичний оглядач Геннадій Дубов. Він сказав, що звинувачення проти Дурова базуються на відповідальності власника платформи за дії користувачів.

Також у блоці «Ради» показали інтерв’ю з народним депутатом та представником парті «Слуга народу» Давидом Арахамією. Він сказав, що кожен українець так чи інакше має зрозуміти, що таке реальна незалежність країни. І що рано чи пізно війна за незалежність країни все ж мала початись. Також у розмові вік України порівняли з біблійним образом «віку Ісуса Христа».


У боці «1+1» про навчання в умовах війни та відключень електроенергії розповідала народна депутатка Юлія Гришина («Слуга народу»). Вона сказала, що, попри забезпечення шкіл генераторами, їх треба забезпечити ще й пальним. Депутатка додала, що її родина скидається на пальне для генераторів та бере участь в облаштуванні укриттів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
278
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду