Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня 2024 року

23 Серпня 2024
104

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
104
Інтерв’ю із Дмитром Лазуткіним та коментарі щодо нових законів України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада»,  «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків ICTV/СТБ, «1+1» у національному етері цієї доби не було.

«Рада» почала добу із трансляції пленарного засідання Верховної Ради. Воно тривало 6 годин. 

У блоці  «Ми — Україна» із військовим оглядачем Олексієм Гетьманом медійники обговорювали успіхи українських дронів-камікадзе, які працювали по важливих для війни об'єктах на території Росії. Поодинокі атаки на летовищах ворога не можуть вплинути на хід війни, вважає спікер, а от якби вони відбувались десь раз на тиждень – було б більш ефективно.

Олександр Левченко, український дипломат, сказав, що вважає доцільною заяву голови Європарламент Жозеппа Борреля про зняття обмежень для ЗСУ щодо застосування зброї, наданої західними партнерами. Це б допомогло і зменшити натиск на українські міста і досягати військових цілей.

Нові можливості для розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні російськими солдатами, дасть ратифікація  Україною Римського статуту. Про це розповів Олександр Павличенко, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, коли вмикався в ефір, що вела команда каналу «Ми — Україна». 

Гість студії наживо Геннадій Дубов, політичний оглядач, коментував заплановану зустріч президента України Володимира Зеленського із Нарендою Моді, прем'єр-міністром Індії. Дату візиту, обраного напередодні Дня прапора та Дня незалежності України, спікер назвав невипадковою. Індія прагне відігравати важливу роль в геополітиці. Дубов сказав, що для української держави відносини з Індією важливі, але наразі вони знаходяться лише на зародковій стадії. 

Йшлося в ефірі і про важливість захоплення українськими військовими російських полонених. Суть питання авдиторії пояснював Дмитро Жмайло, виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці. Він вважає, що захоплені три тисячі російських військових — це дуже цінний обмінний фонд. І саме тому Україні важливо, у тому числі, забезпечувати їхнє гідне утримання. Спікер наголосив, що, маючи обмінний фонд, можна визволити частину полонених — у тому числі азовців.

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук коментувала прийняття закону про заборону Московської церкви. Вона сказала, що цей закон для того, аби церкви й громади визначились зі своїм вибором. Та наголосила: Україна цим законом не забороняє релігію – забороняється частина інструменту пропаганди кремлівського режиму. 

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Марина Бардіна коментувала ратифікацію Римського статуту. Тепер українці мають не лише обов’язки, а і права перед Міжнародним кримінальним судом, сказала вона. Тепер наша держава має можливість брати участь у доборі суддів Міжнародного кримінального суду, ми можемо делегувати туди українського суддю, тобто у всьому бути повноцінним учасником МКС. А ще Україна матиме доступ до фонду з допомоги потерпілим. І це не вичерпний перелік плюсів від ратифікації документа.


Про важливість мистецтва як складової боротьби з Росією говорили з Дмитром Лазуткіним, Лауреатом національної премії Тараса Шевченка із літератури, а нині офіцером 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду