Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2024 року

22 Серпня 2024
107

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
107
Ситуація на Курщині та просування власних телеканалів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про заборону російської православної церкви говорили з істориком та військовим Олександром Алфьоровим. Він сказав, що Росія культурно впливала на Україну через три ключові міфи: велику російську культуру, 9 травня та російську церкву, яка діяла на території України. 

Про переміщення білоруських військ до українських кордонів говорив політичний коментатор Валентин Гладких. За його словами, маневри проводять для відволікання українських військових. Також Гладких міркував про ймовірні терміни завершення війни: вона триватиме довго й закінчити її можна лише на українських умовах.

Міжнародний оглядач Андрій Добрянський прокоментував виступ Джозефа Байдена, у якому президент США підбив підсумки своєї політичної кар’єри. Також із ним обговорили майбутні президентські вибори у Штатах. Йшлось, зокрема, про ймовірне оскарження результатів Дональдом Трампом.

З режисером Олесем Саніним у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили про стрічку «Довбуш». Розмову пов’язали з майбутнім показом фільму на телеканалі ICTV2, який відбудеться 24 серпня цього року. На початку та наприкінці розмови ведучий Вадим Карп’як двічі анонсував показ фільму.

Про ситуацію в Білорусі говорили з білоруським опозиціонером Франаком Вячоркою. Він сказав, що білоруси не підуть воювати за Олександра Лукашенка. Тоді як білоруська влада боїться операції збройних сил України. Гість додав, що Лукашенко розуміє неминучість соціального вибуху у його країні. Тому диктатору важливо підтримувати стосунки з чиновниками й силовиками, а також спробувати заморозити війну Росії проти України.

Про цьогорічну вступну кампанію говорили із заступником міністра освіти й науки Михайло Винницький. Йшлось про освітні гранти та пріоритетні для держави спеціальності.

У блоці телеканалу  «Рада» з народним депутатом Олексієм Леоновим («Слуга народу») обговорили публічні закупівлі та реформу митниці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду