Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня 2024 року

26 Серпня 2024
276

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
276
День прапора та візит до Києва прем’єр-міністра Індії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #Разом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

Олександр Шульга, керівник громадської організації «Інститут конфліктології та аналізу Росії», у блоці «Інтера» говорив про обмін ув'язненими між Росією, США та країнами Європи. За його словами, обмін призведе до нових відряджень російських шпигунів до Європи. Оскільки вони розумітимуть, що їм нічого не загрожує та рано чи пізно їх обміняють й повернуть до Росії.

Народна депутатка Юлія Гришина («Слуга народу») розмірковувала про організацію шкільного навчання в умовах війни. Зокрема, йшлось про рівень знань та повернення дітей до офлайн-навчання. Гостя сказала, що більшість дітей навчаються у дистанційних умовах четвертий рік.

У студії телеканалів ICTV та СТБ про ситуацію в регіонах розповідали прессекретар Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков та очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

З політичною оглядачкою Аліною Гриценко говорили про візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва. За її словами, відсутність критики та засудження бойових дій традиційне для індійської політики. Бо ж країна намагається тримати нейтралітет. Гриценко додала, що ця політика дозволяє Індії успішно балансувати між різними центрами сили й підтримувати стосунки з США й Росією. Відповідно, візит до України пов’язаний з політикою нейтралітету й збереженням політичного балансу.

Про День прапора говорили з істориком та головою Українського геральдичного товариства Андрієм Гречилом. Він сказав, що офіційного тлумачення кольорів прапора немає, оскільки його треба затвердити документально. Але гість розповів про походження кольорів українського прапора.

У блоці «Ми — Україна» про запровадження «Національного кешбеку» говорили із засновницею дослідницької компанії Gradus Research Євгенією Близнюк. Вона сказала, що переважна більшість опитаних сприймає ідею кешбеку позитивно, тому інформація про нього пошириться дуже швидко. Гостя додала, що наразі кешбеками від банків активно користуються молоді українці. Проте, програми «Купуй українське» та «Національний кешбек» будуть значно ширшими.


Про візит Нарендри Моді розповідав керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він коментував важливість візиту у День прапора, а також переповів хронологічний перебіг зустрічі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
276
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду