Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня 2024 року

21 Серпня 2024
145

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
145
Кешбек від держави та заборона російської церкви.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Рада», «Ми — Україна».

Блоку «1+1» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» з оглядачем міжнародної політики Ігорем Семиволосом говорили про ситуації у Газі. Він сказав, що налаштований песимістично, оскільки для прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху важлива особиста влада. А припинення війни призведе до внутрішніх розслідувань та втрати прем’єром своєї посади.

Про міжнародну підтримку України та операцію на Курщині розмірковував політичний оглядач Максим Джигун. Йшлось про вплив війни на зміну поглядів союзників України та ставлення малих народів Росії до Москви. Джигун сказав, що Росія — це штучно створене об’єднання, у якому всі один одного ненавидять.

Валентин Гладких, політичний оглядач, у студії телеканалу «Рада» розмірковував про міжнародну політику та підтримку України. Зокрема, мова йшла про очікування від візиту індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді до Києва.

Із заступницею міністра економіки Надією Бігун говорили про програму «Національний кешбек». Вона сказала, що програма діятиме на території усієї країни та буде доступна для всіх громадян. Але не працюватиме автоматично й виробники та торгові мережі мають зареєструватися в ній через застосунок «Дія». За її словами, в результаті програми очікується зміна споживацької поведінки людей.

Захист релігійної свободи обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук («Слуга народу»). Вона сказала, що розрив української та російської церков відбувся в 2022 році за рішенням Володимира Зеленського. А закон про заборону російської церкви не суперечить конституційним нормам та європейському праву. Нагадаємо, що Томос про автокефалію Православна церква України отримала ще в січні 2019 року.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про оперативну ситуацію на передовій та операцію українських військових на території Курської області Росії.


Про санкції проти Росії у студії «Ми — Україна» говорили з радником керівника Офісу президента Владиславом Власюком. Йшлось про порушення санкцій британськими компаніями.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
145
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду