Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня 2024 року

20 Серпня 2024
21

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
21
Західна зброя та вибори у США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Протягом шести годин в етері показували повтори.

Олег Лісний, політичний оглядач, у студії телеканалу «Рада» розмірковував про передачу Україні американської зброї. Він сказав, що рішення передати далекобійну зброю для американців непросте, оскільки вони все ще орієнтуються на перетин так званих «червоних ліній». Проте операція українських військових на Курщині показала, що фактично «червоних ліній» не існує, як і російської реакції на їхній перетин.

Про нову Державну стратегію регіонального розвитку говорили з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Він сказав, що стратегія має різні підходи до кожного регіону. Та додав, що енергозабезпечення, опалення та інклюзивність — це спільні проблеми для всіх територій.

Народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу») також розмірковувала про передачу далекобійної зброї. Вона сказала, що кошти виділені на це залишаться на території США, а Україна отримає лише зброю. Її колега по парті Олена Шуляк розповідала про компенсації за зруйноване житло.

У блоці «1+1» про боротьбу з «дропами» та обмеження на перекази між картками говорили із заступником голови ради Національного банку України Василем Фурманом. Він сказав, що через тіньові кошти можуть фінансувати у тому числі й тероризм.

Про вибори у США розповідав політичний оглядач Валерій Клочок. Він сказав, що важливо розуміти результати виборів для кожного кандидата в ключових штатах. Також гість прокоментував майбутній візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до України. Клочок сказав, що цей візит відбувається в межах налагодження стосунків з Європою.

Ще у блоці «1+1» показали інтерв’ю з очільником Міністерства у справах ветеранів Олександром Порхуном. Він сказав, що суспільство має підлаштовуватись під ветеранів, а не навпаки. Крім того, Порхун розповів про поховання невідомих солдатів. За його словами, їх мають ховати з почестями.


Із заступницею міністра оборони Катериною Черногоренко у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили про застосунок «Резерв+». Йшлось про запуск повторного оновлення даних, онлайн-рекрутингу та відстрочок. Гостя додала, що електронних повісток у застосунку не буде.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду