Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня 2024 року

20 Серпня 2024
260

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
260
Події на Курщині та волонтерські збори.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Ми — Україна». З політичним оглядачем Тарасом Жовтенком говорили про реакцію російської влади на українську операцію в Курській області. Йшлось про те, що українці використали проти Росії її ж методи боротьби. Операції у Курській області нібито почались за тою ж логікою, за якою російські війська намагались наступати у 2022 році.

З міжнародним оглядачем Ігорем Айзенбергом говорили про американську політику та дебати між кандидатами у президенти та майбутніми віцепрезидентами. Гість сказав, що дебати не визначають переможців виборів й можна навести багато прикладів, коли кандидати, які програли дебати, потім вигравали вибори. Айзенберг додав, що дебати — це телевізійний продукт й, зокрема, під час них дуже дорога реклама.

Ігор Чаленко, політичний коментатор, також розмірковував про реакцію росіян на події на Курщині. Він сказав, що ще з 2022 року росіяни ввели середній рівень загрози на території області. Проте з того моменту для захисту регіону нічого не зробили.

Про американську військову підтримку розповідав політичний коментатор Олексій Буряченко. Він сказав, що партнери України бояться обіцяної Кремлем ескалації, тому не дозволяють бити далекобійною зброєю углиб російської території. Гість додав, що удари по Росії дозволять прибрати червоні лінії, оскільки усі загрози знищуватимуть одразу на території ворога.

Збори на потреби військових у студії телеканалів ICTV та СТБ обговорили зі стендап-коміком та волонтером Василем Байдаком. Він розповідав, як донатять українці закордоном.


У блоці «Інтера» про ключові наративи російської пропаганди розповідав очільник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко. Він сказав, що Володимиру Путіну важливо створити інформаційну безпеку у Москві, тому там фактично відсутня інформація про події на Курщині. Та додав, що пропагандисти продовжують поширювати фейки про злочини українців проти цивільних. Виступи Олександра Лукашенка, на думу гостя, — це фактично заклики до мирних переговорів від Володимира Путіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду