Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2024 року

15 Серпня 2024
32

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
32
Інтерв’ю з донькою Ірини Фаріон та українська операція на Курщині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з міжнародним оглядачем Юрієм Олійником говорили про події на Курщині. За його словами, дії українських військових вкрай негативно впливають на імідж російської влади. Що посилює протистояння між Кремлем та іншими впливовими групами. Гість додав, що, коли російська армія починає програвати, пропагандисти вдаються до ядерного шантажу та погроз.

Про вибори в США говроили з політичним оглядачем Богданом Ференсом. Він сказав, що дебати точно відбудуться. Ба більше, вони відіграють значну роль і після них може змінитись позиція виборців. На думку Ференса, Дональд Трамп може відкинути свою звичну агресивну манеру спілкування.

З очільником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Коваленком у студії «1+1» говорили про російські фейки навколо ситуації у Курській області Росії. Він сказав, що наразі пропагандисти починають поширювати фейки про злочини проти цивільних. Далі цю інформацію поширюють на Близькому Сході та у США.

Також в «1+1» показали інтерв’ю з донькою Ірини Фаріон Софією Особою. Із донькою загиблої побували на місці вбивства та в любленій кав’ярні мовознавиці.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу») говорили про державну програму «єВідновлення». Вона розповідала про  нововведення у підтримці постраждалих. Зокрема, тепер подавати заявки на отримання компенсації можуть законні представники власників зруйнованого житла.

Про надання Україні європейської допомоги за програмою Ukraine Facility розповідала народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу»). Вона додала, що ці кошти використають на соціальні видатки, оскільки їх заборонено витрачати на військові цілі. Підласа додала, що частину наданих коштів необхідно буде повернути, проте на цей кредит не нараховуватимуться відсотки.


Марія Мезенцева, народна депутатка від «Слуги народу», у гостьовій студії «Ради» розповідала про операцію українських військових у Курській області Росії. Вона сказала, що рішення зробити два коридори, як у бік Росії, так й у бік України — правильне.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду