Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2024 року

19 Серпня 2024
242

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
242
Операція на Курщині та ратифікація Римського статуту.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», «Ми — Україна».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону повторили випуск «Нічної варти», який був в етері 15 червня цього року. А також показали частину гостьової студії попередньої доби.

Далі показали новий випуск програми «Марафон. Ранок», яка тривала три години. Новинні випуски протягом цих трьох годин готували журналісти «Ради».

Про провокацію на Запорізькій АЕС говорили з народним депутатом Сергієм Нагорняком («Слуга народу»). Гість сказав, що провокацію організували росіяни, Володимир Путін віддав такий наказ задля відволікання від української операції на Курщині. Нагорняк вважає, що росіянам треба відвертати світову увагу від Росії, бо наразі всі починають вважати, що Путін програв. Також говорили про важливість добудувати Хмельницьку АЕС, аби збалансувати потреби країни в електроенергії.

Марина Бардіна, народна депутатка від «Слуги народу», розповіла про ратифікацію Римського статуту. Вона сказала, що після ратифікації Україна отримає доступ до цільового фонду Міжнародного кримінального суду, до доповнення документа та до вибору суддів МКС.

Обмеження переказу коштів до 100 тисяч гривень на місяць на фізичну карту коментував заступник голови ради Національного банку України Василь Фурман. Він сказав, що це нововведення вводиться для боротьби з так званими «дропами», людьми, які за винагороду передають свою власну картку у користування іншій людині. Гість додав, що ці гроші обслуговують тіньову економіку, з них не платять податки та дуже часто виводяться за межі країни. А також зробив акцент на важливості реформи митниці у боротьбі з тіньовою економікою.

У блоці «Ми — Україна» з політичним оглядачем Дмитром Левусем говорили про можливу участь Індії у Другому глобальному саміті миру. Він сказав, що Індія може вплинути на Росію та її агресію. Крім того, обговорили й реакцію світової спільноти на операцію у Курській області.


Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, розповідав про вплив подій у Курській області Росії на міжнародну спільноту та російське суспільство. Він сказав, що росіяни мають задатись питанням про те, як відсутність кордонів між двома країнами до 2014 року перетворилась на війну у 2024-му.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
242
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду