Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2024 року

11 Серпня 2024
162

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
162
Гроші олімпійським чемпіонам та події у Курській області Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У ранковому блоці марафону працювала команда «1+1». Повторили дискусійну студію попередньої доби та тричі показали випуск «Нічної варти», який був в етері 3 серпня цього року: двічі у нічному блоці та один раз — у денному. А також двічі повторили огляд міжнародної преси від редакцій «1+1» та «Бабеля», який до того показали попередньої ночі.

З 7 до 10 години ранку в етері марафону показали новий випуск програми «Марафон. Ранок». Новинні випуски протягом цих трьох годин готували медійники «плюсів».

З політичним оглядачем Тарасом Жовтенком говорили про події у Курській області Росії. Він сказав, що російська влада отримала черговий удар по своїй репутації. Оскільки російські військові нічого не можуть протиставити наступу. Гість додав, що нинішня ситуація позитивно впливає на позиції України на переговорах. Ба більше, якщо операцію вдасться масштабувати, то можна повністю перерізати російську логістику на Донецькому напрямку.

Політичний коментатор Володимир Фесенко у студії «Ради» розмірковував про спецоперацію на території Курської області. Він сказав, що конкурувати  ресурсами з Росією Україна не зможе. Тому важливо діяти нестандартно та шукати професійну й технічну перевагу, зокрема й у використанні невеликих дронів. Крім того, гість прокоментував заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. За визначенням Фесенка, Лукашенко не налаштований брати активну участь у війні проти України.

Ірина Борзова, народна депутатка від «Слуги народу», розповідала про преміювання олімпійських спортсменів. За її словами, українські нагороди більші, ніж у США та інших країнах. Зокрема, за золото отримують 125 тисяч доларів, за срібло — 100 тисяч, а за бронзу – 80 тисяч доларів.


Також про події у Курській області говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що боротись з Росією можна лише асиметричними діями. А головна мета операція — створення стратегічної невизначеності для Володимира Путіна та російської влади. Чернєв додав, що росіяни перестануть підтримувати війну лише за умови її переходу на територію Росії. Своєю чергою світова спільнота побачила, що Росія фактично немає ресурсів, аби захистити саму себе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
162
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду