Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня 2024 року

7 Серпня 2024
163

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
163
Літаки F-16 та перейменування в Одесі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Рада», «Ми — Україна».

Блоку «1+1» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про вибори у США говорили з політичним оглядачем Олексієм Буряченком. Він сказав, що риторика Дональда Трампа повністю обернулась проти нього, оскільки Камала Гарріс молодша, ніж цей кандидат. Щодо майбутніх дебатів Буряченко додав, що вони не вигідні Трампу, оскільки він поки не може нічого протиставити опонентці.

Команда телеканалу «Рада» цього дня організувала виїзну гостьову студію у Запоріжжі. З очільником Запорізької обласної військової адміністрації Іваном Федоровим говорили про ситуацію в регіоні. Він сказав, що зараз Запоріжжя — це форпост України, а острів Хортиця — колиска українського козацтва.

Про перейменування в Одесі говорили з юристом Артемом Карташовим. Він сказав, що тематичні опитування в Telegram та протистояння перейменуванню — це фарс. Позиція міського голови Одеси Геннадія Труханова ніколи не була однозначною й ідеологічно він виступає проти зміни будь-яких назв.

Народна депутатка Марія Мезенцева («Слуга народу») говорила про реакцію європейських партнерів на передачу Україні літаків F-16. За визначенням депутатки,  Україна потребує близько 120 бортів. 

Створення карти для працевлаштування ветеранів обговорили з нардепом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). Він висловив сподівання, що людей з досвідом бойової служби вдасться залучити до роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу») також розмірковувала про важливість передачі літаків F-16. За її словами, Україні треба більше літаків та підготованих пілотів.


Заборону Telegram коментувала народна депутатка Ірина Констанкевич («За майбутнє»). Вона сказала, що від початку повномасштабного вторгнення суттєво змінилась ситуація з Telegram-каналами. Структура каналів різноманітна й серед них є зареєстровані. Також депутатка додала, що, говорячи про закриття месенджера, важливо аналізувати шкоду, яку це завдасть людям.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
163
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду