Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2024 року

6 Серпня 2024
157

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
157
Російські клони Резерв+ та літаки F-16.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про вибори у США говорили з політичними оглядачами Станіславом Желіховським, Владиславом Фарапоновим та Володимиром Фесенком. Йшлось про ймовірний вплив Росії на політику щодо України чинного президента США Джо Байдена. За словами Желіховського, Росія може не втручатись в американські вибори, оскільки там немає жодного кандидата, який би влаштовував Кремль.

Також у нічному блоці повторили інтерв’ю зі співачкою Тонею Матвієнко та військовим Романом Мигалем, які показували попередньої доби.

Про передачу Україні літаків F-16 у студії «Ради» розмірковував політичний коментатор Олег Лісний. За словами Лісного, важливо, аби літаки дозволили використовувати на території Росії.

Підробку росіянами застосунку Резерв+ обговорили із заступницею міністра оборони Катериною Черногоренко. Вона сказала, що, використовуючи фейкові застосунки, ворог намагається зібрати дані україїнців та дискредитувати роботу Міністерства оборони. Саме міністерство надало усім органам роз’яснення щодо валідності застосунку. Гостя також попросила людей фіксувати дані представників поліції й територіальних центрів комплектування та передавати їх через застосунок.

Дмитро Соломчук, народний депутат від «Слуги народу», говорив про вартість продуктів. За його словами, попри нормалізацію ситуації з електроенергією, аграрії мають низькі врожаї, що також впливатиме на ціни. Ба більше, на світових біржах ціни теж зросли.

У блоці «1+1» про ситуацію на Близькому Сході говорили з директором «Центру близькосхідних досліджень» Ігорем Семиволосом. Ішлось про вплив вбивства очільника ХАМАСу Ісмаїла Ганії на ймовірний початок війни між Іраном та Ізраїлем. Гість додав, що Іран радше готовий долучитись до альянсу з Росією, ніж йти на угоди з США.


Про евакуацію людей із прифронтових районів у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук. Вона сказала, що наразі не вистачає законодавства, аби примусово евакуювати дорослих. При цьому, люди заважають українським військовим діяти у прифронтових регіонах. Верещук додала, що треба залучати Верховну Раду, аби мати можливість примусово евакуйовувати людей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
157
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду