Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня 2024 року

5 Серпня 2024
141

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
141
Санкції проти Росії та корупція у ТЦК.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Ми — Україна». З економічним оглядачем Іваном Усом говорили про допомогу Україні від Європейського Союзу. Він сказав, що західні вимоги сприятимуть інтеграції України до ЄС й унормуванню законодавства. Гість також сказав, що наразі ЄС не готовий запровадити ембарго на торгівлю з Росією: важко виключити великого гравця зі світової економіки.

Тарас Жовтенко, політичний оглядач, коментував ситуацію на Близькому Сході. За його словами, Іран намагається розширити протистояння між Ізраїлем й проіранськими терористичними групами. Жовтенко додав, що направду за всіма диктатурами стоїть Китай, який намагається ослабити західні країни у важливих для них регіонах.

З 7 до 10 години в етері марафону показали програму «Марафон. Ранок». Новинні блоки у цей час готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

У блоці «Інтера» про обмін полоненими між Росією та країнами заходу говорили з міжнародним оглядачем Станіславом Желіховським. Він сказав, що це найбільша подібна операція з часів Холодної війни. При цьому Росія черговий раз показала, що для неї важливі вбивці та шпигуни, які необхідні Володимиру Путіну, аби показати всьому світу свою силу.

З народним депутатом Олександром Федієнком («Слуга народу») говорили про повноваження працівників територіальних центрів комплектування. Нардеп порадив військовозобов’язаним не давати працівникам ТЦК хабарі та не провокувати їх. Якщо ж у вас вимагають хабар — необхідно звернутись до правоохоронних органів. Далі депутат розповідав про повноваження правоохоронців та представників ТЦК.


Марія Мезенцева, народна депутатка від «Слуги народу», розповідала про передачу Україні літаків F-16. За її словами, країни, які передають найбільше літаків — це Данія, Нідерланди та США. Проте влада називає не всіх партнерів, які залучені до передачі бортів і їхнього забезпечення. Далі тему F-16 коментував нардеп Єгор Чернєв («Слуга народу»). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
141
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду