Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2024 року

3 Серпня 2024
84

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
84
Російська демографія та Олімпіада-2024.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Інтер» про збереження історичних будівель у столиці говорили з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Він сказав, що київська міська влада не зацікавлена наводити лад із забудовниками. За словами гостям, першочергово про захист історичних будівель має подбати саме київська влада та за потреби можуть включити парламентський контроль.

Про підготовку до зими розповідав нардеп Сергій Нагорняк («Слуга народу»). Він коментував скасування мита та ПДВ на енергетичне обладнання. І додав, що індивідуальним домогосподарствам почали давати нульові кредити, загалом за ними кожен дім може отримати 480 тисяч гривень.

Сергій Биков, політтехнолог та нині речник міністерства молоді та спорту, у студії телеканалів ICTV та СТБ розповів про роботу Українського дому під час Олімпіади-2024. За його словами, більшість гостей — іноземці та представники іноземних медіа. Биков додав, що головна задача дому — показати історії українських атлетів, які, попри війну, готувались до Олімпійських ігор у Франції.

Тетяна Пашкіна, оглядачка ринку праці, у блоці телеканалу «Ми — Україна» казала, що падіння динаміки розпочалось з пандемії ковіду, далі ситуацію погіршила жіноча міграція та мобілізація чоловіків.  Пашкіна додала, що частину чоловічих вакансій зараз намагаються замінити жінками, але це не завжди вдається там, де є потреба у важкій фізичній праці.

Історик Олександр Алфьоровов казав, що знання російського диктатора Путіна обмежуються часами, коли той працював у КДБ. Також гість говорив про демографічну ситуацію в Росії. Алфьоров сказав, що більшість молоді має неросійську національність. Про «мужиків та баб» у Росії розмірковувала ведуча Олена Цинтила.


У дискусійній студії «1+1»  говорили з економічними оглядачами Олегом Пендзиним і Тарасом Загороднім та професором «Київської школи економіки» Михайлом Колісником. Останній сказав, що, коли свого часу він був у Росії, то бачив, що люди у віддалених регіонах не намагаються ні на що впливати. Пендзин розповів про галузі економіки, по яких вдарили санкції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
84
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду