Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня 2024 року

27 Липня 2024
324

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
324
Протести у Росії та зовнішній борг України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Інтер» про блекаути в Росії говорили з політичним коментатором Дмитром Васильєвим. Він сказав: «Серпень – це місяць, який серпом б’є по чомусь». Далі гість також розмірковував про залежність росіян від царя й те, що все у Росії фактично вирішує Володимир Путін.

Протести в Росії коментував політичний оглядач Дмитро Левусь. За його словами, російська влада готує людей до затяжної війни. Також про протести говорили з політичним оглядачем Іваном Ступаком. Він сказав, що росіяни вийшли на вулицю через відсутність світла.

Про зміни до державного бюджету у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили з народною депутаткою Роксоланою Підласою («Слуга народу»). Вона сказала, що дефіцит бюджету пов’язаний з відсутністю американської підтримки попереднього року. Закупівлю боєприпасів довелось провести коштами, які були зарезервовані для забезпечення військовослужбовців.

З очільником Міністерства культури та інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим говорили про позбавлення зрадників України державних нагород. Він сказав, що наразі депутати мають можливість визнати позбавлення державних нагород покаранням за вчинення злочинів проти людини або країни.

У блоці «Ми — Україна» з міністром фінансів Сергієм Марченком говорили про реструктуризацію зовнішнього боргу. Він сказав, що вже цього року Україна заощадить гроші на обслуговуванні боргу. Загалом, за наступні три роки вдасться заощадити близько 12 мільярдів доларів, які спрямують на оборонну сферу. Також, за словами міністра, Україна має позитивний імідж перед кредиторами, бо уникла дефолту.

Про зміни до бюджету розповідав народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу»). Він сказав, що наразі бізнес не готовий до європейських податків, натомість потребує європейських стимулів.

У блоці «1+1» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про вбивство Ірини Фаріон. За його словами, вбивство мало політичне підґрунтя та психологічну мету. Подоляк додав, що усе насилля — це наслідки «руського міру».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду