Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня 2024 року

24 Липня 2024
391

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
391
Блекаути в Росії та дискусія щодо підготовки українських пілотів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У програмі «Вечір. Підсумки» у блоці «Інтера» говорили з Ігорем Романенком, генерал-лейтенантом, засновком БФ «Закриємо небо України». Він зокрема сказав, що США гальмують процеси навчання українських пілотів.

Інший гість, експерт із авіації Анатолій Храпчинський сказав, що навчання пілотів потребує тиші. 

В нічному етері повторили інтерв’ю із міністром екології Русланом Стрільцем та олімпійським чемпіоном з легкої атлетики Олегом Верняєвим. Відповідних плашок про те, що це повтор – не було.

Військовий оглядач Олександр Мусієнко сказав, що вступ України до НАТО стане можливим після війни, Україна має отримати конкретні умови приєднання до Альянсу.

Блекаути в Росії коментував радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко. Він вважає, що побутові протести, які почались в Росії через відключення світла, будуть гаситись. Але можуть перерости у щось більше, як то загальне невдоволення влади. Втім він не вірить, що щось зміниться для росіян, крім отримання мітингувальниками адміністративних штрафів.

У блоці «1+1» говорили із Дмитром Ковалем,  генеральним директором «Українського центру трансплант-координації». Він подякував каналу за підтримку донорства в Україні та розповів про сезонне зниження кількості донації крові. Попри це Україна не імпортує кров з-за кордону, а користується тією, що здають українці.

Команда ICTV/СТБ підготувала записане інтерв’ю з віцепрем'єр-міністеркою із євроінтеграції Ольгою Стефанішиною. Вона сказала, що Україна створила прецедент швидкого руху до Євросоюзу для інших країн. І що в Україні почались секторальні трансформації. 

Згодом гостем розмовної студії став радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк. З ними говорили у тому числі про вибори президента США та зміну кандидата від демократів. Гість вважає, що будь-який демократичний кандидат продовжить підтримувати Україну.

Мар’яна Олеськів, голова Держагентства розвитку туризму України, розповідала про найпопулярніші маршрути для відпочинку українців. Вона підтвердила здогадку ведучого щодо популярності маршрутів у західній частині країни, втім сказала, що люди вивчають й інші регіони, особливо ті, які мають водойми. 


Доповнила тему практикуюча психологиня Віра Романова. Вона наголосила, що люди мають право не відпочивати, якщо не вважають це доречним у час війни. Але важливо пам'ятати, сказала фахівчиня, що відсутність відпочинку впливає на розлади сну, харчової поведінки тощо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
391
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду