Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2024 року

12 Липня 2024
87

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
87
Реакція світу на удар по «Охматдиту» та саміт НАТО.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» у національному етері цієї доби не було.

З політичним оглядачем Ігорем Рейтеровичем у студії «Ми — Україна» говорили про головування Росії в Радбезі ООН. На рівні організації нібито існує можливість блокувати Росію. Проте для цього необхідне політичне рішення.

Петро Олещук, політичний коментатор, розмірковував про передачу Україні систем протиповітряної оборони. Він сказав, що це рішення країн НАТО не пов’язано з ударом Росії по дитячій лікарні «Охматдит». Також із ним обговорили візит угорського  прем’єра Віктора Орбана до Китаю.

Про вибори у США розмірковував політичний оглядач Юрій Рашкін. Він сказав що зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена — це приклад поразки Росії. Оскільки Володимир Путін хотів би бачити себе поряд із президентом США. Рашкін додав, що достатньо подивитись на Дональда Трампа, аби зрозуміти наскільки краще Джо Байден.

Команда телеканалу «1+1» організувала виїзну гостьову студію на територію атакованїю Росією лікарні «Охматдит». Про удар по лікарні говорили з її генеральним директором Володимиром Жовніром. За його словами, головні втрати – це звісно люди, проте ураження зазнали і п’ять корпусів закладу. Наразі важко прорахувати загальну кількість збитків для лікарні.

Про головування Росії в ООН розмірковував політичний оглядач Валерій Клочок. Він сказав, що російське представництво в організації показало небажання її представників визнавати реальність. Також він додав, що, за винятком Франції та Чехії, реакція світу на удар по «Охматдиту» була вкрай слабкою.

З білоруським опозиціонером Франаком Вячоркою у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили про стан Білорусі. Гість сказав, що з часів становлення Олександра Лукашенка країна зупинилась у своєму розвитку. Проте інтернет значно вплинув на білорусів. Зокрема, за словами Вячорки, протестів у 2020 році не відбулось, якби не доступ до інтернету.


У блоці «Ради» про вашингтонський саміт НАТО говорили з народними депутатами Марією Мезенцевою і Єгором Чернєвим («Слуга народу») та радниками керівника Офісу президента Михайлом Подоляком і Сергієм Лещенком. Останній також розмірковував про вплив американської внутрішньої політики на проведення саміту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
87
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду