Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 липня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 липня 2024 року

11 Липня 2024
55

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
55
Саміт НАТО та наслідки удару по лікарні «Охматдит».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 липня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Рада», «Ми — Україна».

Блоку «1+1» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці працювали команди телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин показували повтори етеру попередньої доби.

З політичним оглядачем Олександром Краєвим у студії  «Інтера» говорили про очікування від вашингтонського саміту НАТО. Та про те, що США й Німеччина вірять російському шантажу, тож не готові переходити певні лінії. Краєв розповів, що НАТО намагається протидіяти Росії, проте не дати їй приводу використати ядерну зброю.

Про НАТО також розповідав голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук («Слуга народу»). Він розповідав про роботу з різними парламентарями та визнання українського парламенту.

Команда телеканалу «Рада» цього дня організувала виїзну гостьову студію на території лікарні «Охматдит», яку напередодні обстріляли росіяни. У ній взяли участь лікарі «Охматдиту», народний депутат Олександр Качура («Слуга народу») та його колега по партії Михайло Радуцький.

Про очікування від вашингтонського саміту НАТО розмірковувала й народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу»). Вона розповіла, що країни-члени Альянсу обговорюватимуть надання Україні боєприпасів. Крім того, можлива окрема зустріч країн, які підписали безпекові угоди з Україною.

Богдан Ференс, політичний коментатор, теж розмірковував про саміт НАТО. Йшлось про країни, які готові брати на себе відповідальність та включатись у боротьбу з Росією.

Про наслідки російського обстрілу Києва для енергосистеми говорили з виконавчим директором ДТЕК Дмитром Сахаруком. Він сказав, що зруйновані підстанції не підлягають швидкому відновленню. Та запевнив, що все буде відбудоване, оскільки компанія має людей та обладнання для проведення цих робіт.

У блоці «Ми — Україна» з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про міжнародну політику. Йшлось про те, що Росія ударила по дитячій лікарні «Охматдит» під час свого головування у Раді безпеки ООН.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
55
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду