Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 червня 2024 року

27 Червня 2024
83

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
83
Вступ України до ЄС та протидія мові ворожнечі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

Про вступ України до Євросоюзу у студії «Ради» говорили з політичними коментаторами Геннадієм Дубовим та Богданом Ференсом. Ференс сказав,  що важливо розуміти зобов’язання, які на себе бере Україна. І додав, що варто змінювати підходи до вступу України. Крім того, Ференс говорив і про підтримку від Південної Кореї, яку вдасться отримати у разі співпраці Росії та Північної Кореї.

Також про це говорили із заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою. Він сказав, що Україна сьогодні вже зробила значну частину завдань. Також він розповів, як працюватиме новий підхід до опрацювання української заявки і сказав про представників української делегації.

З народним депутатом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина») говорили про підтримку ветеранів. Він розповідав, що держава має взяти відповідальність щодо захисту ветеранів та їхніх родин.

Ольга Герасим’юк, голова «Національної ради з питань телебачення та радіомовлення», розмірковувала про мову ворожнечі у російській пропаганді. 

У блоці «1+1» про бронювання працівників говорили з народним депутатом Дмитром Наталухою («Слуга народу»). Він сказав, що економічне бронювання має працювати паралельно зі стратегічним бронюванням. Цей інструмент створюють для тих, хто не підпадає під існуючі вимоги, але потребує збереження певних працівників.

З народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу») у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили про запровадження в Україні публічних консультацій. Вона розповіла, у яких випадках публічні консультації будуть обов'язковими, та з яких питань держава має консультуватися з громадянами. Шуляк додала, що кожне міністерство, яке працюватиме над новим законом, має обов’язково виносити його на огляд людей.


Про вступ України до ЄС говорили з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Він сказав, що 25 червня відбудеться інавгураційна зустріч, далі розпочнеться робота по кожному з ключових  блоків. Кулеба додав, що після переговорів до вступу у Європейський Союз залишиться лише три кроки: комісія ЄС має дати позитивний висновок, далі ухвалять рішення про підписання угоди та її ратифікація парламентами країн-членів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
83
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду