Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня 2024 року

25 Червня 2024
134

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
134
Новий Генсекретар НАТО й ознаки замовності у новинах.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Традиційно для нічних етерів показали програму «Вечір. Підсумки», яку готують медійники НТН. Нагадаємо, що обидва телеканали входять до складу Inter Media Group, яка належить Дмитру Фірташу.

З політичними оглядачем Станіславом Желіховським, Ігорем Рейтеровичем і Валерієм Клочком говорили про мирні переговори та протистоянні між США та Китаєм. Останній сказав, що Китай налагоджує стосунки з країнами Глобального Півдня.

До студії телеканалів ICTV та СТБ речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка запросили для того, аби він розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю та затримання чоловіка, який намагався перетнути кордон, переодягнувшись у літню жінку.

У новинному випуску показали декілька сюжетів з ознаками замовності. Зокрема, про роботу підприємства з виробництва тракторів за участі народного депутата Дмитра Кисилевського («Слуга народу»), а також про «Київський безпековий форум» Арсенія Яценюка.

Данило Гетманцев, народний депутат від «Слуги народу», розповідав про роботу Бюро економічної безпеки та його перезавантаження. Він сказав, що кланова система в Україні — потужна, тому раніше БЕБ очолював податковий міліціонер, що призвело до: «кришування нелегального бізнесу та набіги на легальний бізнес». Далі він розповів про те, як пройде процес перезавантаження.

У блоці «Ми — Україна» про обрання нового Генерального секретаря НАТО говорили з політичним коментатором Олегом Лісним. Ішлося про ймовірне призначення на посаду прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. За його словами, світові вибори зазвичай викликають в українців хвилювання, оскільки можуть впливати на підтримку. Проте призначення Рютте позитивне для України.

Надання місцевим радам можливості фінансувати ЗСУ коментував народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу»). За його словами, місцеві бюджети мають фінансову спроможність допомагати військовим, навіть за умови втрати військового ПДФО.

У дискусійній студії «1+1» про вибори до Європарламенту та міжнародну політику говорили з народною депутаткою Марією Мезенцевою («Слуга народу»), політичним коментатором Валентином Гладких і спецкореспонденткою Укрінформу у Франції Лідією Таран.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду