Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня 2024 року

22 Червня 2024
110

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
110
Перетин кордону з «Резерв+» і боротьба з сексуальними домаганнями.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом шести транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради.

Про правила перетину кордону у студії «Ми — Україна» розповідав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Йшлося про те, що під час виїзду за кордон можна показати QR-код у застосунку «Резерв+». Демченко закликав людей уважно перевіряти правила виїзду та додав, що прикордонники мають доступ до системи «Оберіг». Це має убезпечити від незаконного перетину.

Представниця Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач розповідала про роботу електронного бронювання. Вона сказала, що бізнес скаржиться на тривалість бронювання, оскільки мінекономіки та міноборони не можуть в ручному форматі опрацювати всі заявки у відведений термін. Ткач додала, що електронне бронювання відбуватиметься протягом години. Запит на бронювання мають подавати керівники підприємств, а вже самі працівники відстежуватимуть свій статус у «Резерв+».

Депутат Київської міської ради Андрій Вітренко («Слуга народу») розмірковував про столичну політику. Він сказав. що місто працює за законом «друзям все, а ворогам закони». Він додав, що у місті реалізовують проєкти, які мають миттєвий wow-ефект. Ішлося й про те, що провладною депутатською більшістю керує міський голова Києві Віталій Кличко. Вітренко додав, що ці депутати не проводять зустрічей із виборцями. Зазначимо, що з представниками міської адміністрації у блоці «Ми — Україна» не говорили.

Пізніше у блоці «Інтера» Вітренко також розмірковував про стан столичної інфраструктури та роботу міської влади.

З народною депутаткою Мариною Бардіною («Слуга народу») говорили про запровадження покарань за сексуальні домагання. Йшлося про те, що наразі домагання розповсюджені в інтернеті. Бардіна додала, що важливо попрацювати над тим, аби українці розуміли різницю між залицяннями та сексуальними домаганнями.

Про рекрутингову кампанію Міністерства оборони «Будь собою» говорили з речником відомства Дмитром Лазуткіним. Він розповідав, що у межах кампанії розробляється алгоритм, за яким людина потрапить саме на ту позицію, на яку вона хоче. Речник додав, що під час відвідування рекрутингового центру людина не отримає повістку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
110
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду