Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2024 року

17 Червня 2024
235

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
235
Саміт миру та співпраця Росії з Китаєм.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Показали програму «Вечір. Підсумки», яку виготовляє команда телеканалу НТН, що входить до Inter Media Group.

Про закриття українського неба говорили з авіаційним оглядачем Анатолієм Храпчинським. Він сказав, що працювати проти російської зброї треба ефективним озброєнням, яке зможе захистити. Також він додав, що системи Patriot використовують для збиття балістичних ракет і «Кинджалів». Крім того, до розмови долучився авіаційний оглядач Валерій Романенко.

Співпрацю Росії та Китаю коментував політичний оглядач Валентин Гладких. Він сказав, що Китай не зацікавлений, аби Росія вийшла з війни швидко та посилила власні позиції. Оскільки Піднебесній важливий дисбаланс у відносинах.

Глобальний саміт миру у студії телеканалу «Рада» обговорили з політичним коментатором Олегом Лісним. Він розмірковував про підписання спільного комюніке, до якого можуть приєднатися й інші країни. Та говорив про важливість досягнення згоди щодо ключових питань, зокрема про безпеку на Запорізькій атомній електростанції та обмін полоненими.

Саміт обговорили й з нардепом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що влада відкрита до підписання комюніке іншими країнами та додав, що наразі сформована Антипутінська коаліція, за аналогією з Антигітлерівською коаліцією часів Другої світової війни. Нардеп додав, що усі хочуть бути на стороні добра й зараз дивно лишатися на боці агресора.

Про те, як змусити росіян здатися, говорили з соціологом Олександром Шульгою. Він сказав, що наразі ООН фактично перестав виконувати свої функції, так само як напередодні Другої світової свою роботу фактично припинила Ліга націй.

Також цього дня показали футбольний матч Євро-2024 між збірними України та Румунії.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про мирний саміт розповідав керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, після саміту Україна повернулася на передовиці усіх світових медіа, оскільки про нього знають й обговорюють. Також Єрмак додав, що Формула миру Зеленського — реальна платформа, на якій готові працювати лідери інших країн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
235
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду