Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня 2024 року

8 Червня 2024
166

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
166
Лісові пожежі та торішній контент.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоку «Ради» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер», протягом шести годин показували повтори етеру попередньої доби та раніше записаних інтерв’ю, зокрема інтерв’ю з очільником міністерства охорони здоров’я Віктором Ляшком, яке показували наприкінці травня, а також розмову з артисткою Ольгою Сумською та її чоловіком Віталієм Борисюком, яке показували минулого року.

Про лісові пожежі та роботу рятувальників у студії телеканалів ICTV та СТБ розповідав речник ДСНС України Олександр Хорунжий. Він пояснював правила поводження у пожежонебезпечний сезон та нагадав, що людям краще не відвідувати ліси в цей час.

Про відповідальність російських пропагандистів та аналіз їхніх висловлювань розповідала виконавча директорка громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександра Романцова.

Роботу мобільної мережі під час знеструмлення обговорили з представником Міністерства цифрової трансформації Юрієм Мициком. Він сказав, що зв’язок зникає через значне збільшення кількості користувачів під час знеструмлення систем Wi-Fi. За його словами, збільшити пропускну здатність не вийде, натомість користувачам варто подбати про забезпечення себе доступом до домашнього інтернету. Далі у блоці «Ми — Україна» цю тему коментував його колега по міністерству Станіслав Прибитько.

Олег Саакян, політичний оглядач, розповідав про роботу Володимира Зеленського зі світовими політиками для просування ідей, задекларованих у Формулі миру. Він сказав, що спекулятивні територіальні поступки — це фактично декларація про те, що у певні часи Росії даватимуть право забирати українські землі.

Про програму «єВідновлення» розмірковувала народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк («Слуга народу»). Вона сказала, що «Щасливчики, які подали заявки на отримання житлових сертифікатів, замість зруйнованого житла, вже отримали їх». Проте грошей вистачило не усім, оскільки людей, які втратили житло, виявилось більше, ніж коштів у бюджеті. Тому наразі питання виділення коштів на нове житло зависло.

У блоці «1+1» про ситуацію з електроенергією говорили з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Він розповів, що наразі робиться для того, аби налагодити роботу енергетичної системи, та додав, що цей рік країна житиме за складних умов. За його словами, уряд прийняв розпорядження щодо заборони використання кондиціонерів у державних установах та на державних підприємствах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
166
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду