Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2024 року

7 Червня 2024
438

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
438
Саміт миру та День журналіста.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ у  національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом шести годин показували запис пленарного засідання Верховної Ради.

Про важливість ударів по території Росії у студії  «Ми — Україна» розмірковував воєнний оглядач Олексій Гетьман. Дозвіл бити західною зброєю по території Росії має порушити російський військово-промисловий комплекс.

Очікування від Глобального саміту миру та конкуренцію між США та Китаєм коментував політичний оглядач Ігор Петренко. Він сказав, що ставлення Китаю до Саміту миру визначається його стосунками з США. Оскільки США ввели мито на китайські електромобілі, Піднебесна намагається тиснути, використовуючи свої стосунки з Росією. Зазначимо, що при титруванні Петренка не вказали його приналежність до телеканалу «Ми — Україна». Нагадаємо, що Ігор Петренко — кінцевий бенефіціарний власник цього медіа.

Про санкції говорили із радником керівника Офісу президента Владиславом Власюком. Він сказав, що Starbucks може повернутись до Росії лише у вигляді  аналогу. Проте коментатора більше турбують ті компанії, які дозволяють росіянам заробляти гроші, а не витрачати їх.

У блоці телеканалу «Інтер» про тарифи на електроенергію та субсидії говорили із заступницею міністерки соціальної політики Дариною Марчак. За її словами, тим людям, які наразі отримують субсидії, автоматично перерахують кошти. Та додала, що міністерство готове до появи додаткових субсидій. Марчак нагадала, що за загальним правилом комунальні послуги не мають забирати понад 15% родинного доходу. Якщо цей показник перевищено, то варто звертатись за субсидією.

Воєнний кореспондент телеканалу «Інтер» Руслан Смєщук розповідав про важливість роботи журналіста на передовій та дотримання усіх безпекових правил. Він додав, що йому не вдається лишатись осторонь людських історій, оскільки війна триває у його країні. Проте важливо мати фільтр, аби не вигоріти.


Павло Клімкін, колишній очільник міністерства закордонних справ України, розмірковував про міжнародну політику та санкції проти Росії. Він сказав, що об’єднання правих політиків у Європейському Парламенті — шанс для України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
438
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду