Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2024 року

30 Травня 2024
219

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
219
Саміт миру та піар Пінчуків й Зеленської.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоку «Інтера» в національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» з політичним оглядачем Юрієм Олійником говорили про Глобальний саміт миру. Він сказав, що Володимир Путін боїться майданчиків, на яких присутні не лише союзники України, а й нейтральні держави. Зокрема, на найближчому саміті будуть присутні представники Індії. Перехід нейтральних країн на бік України може посилити санкційний тиск проти Росії.

Очікування від Саміту миру обговорили з політичним коментатором Володимиром Фесенком

Також у нічному блоці показали випуск програми «Лінія фронту». У студії працював Костянтин Лінчевський, а говорили про ситуацію та події на передовій.

З політичним оглядачем Валерієм Клочком у студії «1+1» зробили огляд останніх подій у міжнародній політиці. Йшлось про передачу Бельгією літаків F-16 до України до 2028 року. Клочок сказав, що літаки передаватимуть поступово, заміщуючи їх на сучасніші F-35.

Крім того, у блоці «1+1» показали інтерв’ю з істориком Сергієм Плохієм. Він сказав, що як історик не може пригадати жодної війни у світі, де було б так багато перекручування історії. Зокрема, війна розпочалась через пів року після виходу статті Володимира Путіна про єдність України та Росії.

Про рекрутинг та мобілізацію у студії телеканалів ICTV та СТБ розповідали речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін та уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олександр Бежевець.

У новинному слоті показали сюжет з ознаками замовності про візит до реабілітаційного центру Recovery співачки Ольги Полякової. На початку сюжету не забули нагадати, що центр заснувала родина Пінчуків. Нагадаємо, що телеканали ICTV та СТБ входять до медіагрупи StarLight Media, яка належить Віктору Пінчуку.

А в новинному слоті «Ради» показали сюжет про інспекцію фабрики-кухні у Бучі дружиною президента України Оленою Зеленською. Перед матеріалом декілька разів згадали про важливість Зеленської у реформуванні шкільного харчування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду