Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня 2024 року

3 Червня 2024
346

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
346
Вибори у США та «Книжковий Арсенал 2024».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «1+1».

Блоків «Ради» та у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Показали програму «Вечір. Підсумки», ведучими якої були Яся Лепка та Віталій Школьний. Програму виготовляє телеканал НТН, який входить до складу Inter Media Group. Нагадаємо, що сам телеканал НТН не входить до списку каналів-учасників марафону.

Про вибори у США та допомогу для України говорили з політичними оглядачами Ігорем Петренком,  Максимом Несвітайловим та Петром Олещуком. останній сказав, що затримка допомоги Україні зміцнила Іран та Китай. Ба більше, затримка та невпевненість в американській політиці викликали сумніви у партнерів США.

Олімпіаду-2024 обговорили з народним депутатом та спортсменом Жаном Беленюком («Слуга народу»). Він сказав, що зважаючи на риторику Росії, він не певен в участі росіян в Олімпійських іграх. За його словами, самоізоляція росіян для України найкращий варіант. Якщо вони все ж братимуть участь, то можливі провокації проти українців.

Про курс валют у студії телеканалів ICTV та СТБ говорили з виконавчим директором «Центру економічної стратегії» Глібом Вишлінським. Ішлось про політику Національного банку України щодо стримування ринкового курсу.

Про «Книжковий Арсенал-2024» говорили з генеральною директоркою «Мистецького Арсеналу» Олесею Островською-Лютою. Вона сказала, що Арсенал – це здебільшого фестиваль, тому він не лише про книги, а загалом про культуру в контексті та навколо книги. Ішлось і про важливість Харкова для книгодрукування.

Далі в етері марафону показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона та прем’єр-міністерки Данії Матте Фредеріксен.


Про виробництво цигарок та боротьбу з нелегальним виробництвом говорили з народним депутатом Данилом Гетманцевим («Слуга народу»). Він сказав, що боротьба з нелегальним тютюновим ринком найважча для влади. Експерти оцінюють обсяг нелегального ринку у 19% від обсягу легального. Сьогодні проводять близько 20 обшуків на території України й очікують, що нарешті вдасться подолати нелегальний ринок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
346
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду