Нацрада забрала для НРКУ в низки ОДТРК по 20 годин ефірного часу на ФМ-частотах

Нацрада забрала для НРКУ в низки ОДТРК по 20 годин ефірного часу на ФМ-частотах

2 Жовтня 2014
5620
2 Жовтня 2014
19:14

Нацрада забрала для НРКУ в низки ОДТРК по 20 годин ефірного часу на ФМ-частотах

5620
Нацрада забрала для НРКУ в низки ОДТРК по 20 годин ефірного часу на ФМ-частотах
Нацрада забрала для НРКУ в низки ОДТРК по 20 годин ефірного часу на ФМ-частотах

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії п'яти обласних державних телерадіокомпаній -Житомирської, Запорізької, Сумської, Тернопільської та Херсонської - щодо зменшення обсягу їх мовлення на ФМ-частотах. Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 2 жовтня.

 

У всіх компаній обсяг мовлення на ФМ-частотах зменшено з 24 до 4 годин на добу. Компанії тепер мовитимуть у такі відрізки часу: 08:10 - 09:00, 10:10 - 10:20, 12:10 - 12:20, 13:10 - 15:00, 16:10 - 16:20, 18:10 - 19:00.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що ефірний час вилучається з ліцензій ОДТРК, щоб передати його українському радіо для створення національної мережі в ФМ-діапазоні.

 

«Це той проект, який дасть змогу сформувати національну систему ФМ-радіомовлення, заощадити гроші, збалансувати мовлення, щоб національний мовник мав частоти там, де досі цього не було, і водночас місцевий мовник матиме кілька годин на добу на мережах НРКУ, де не має», - пояснив пан Артеменко.

 

Зі слів пана Артеменка, також після засідання Нацради запланована робоча зустріч із цього питання із представниками Державного комітету телебачення і радіомовлення. На наступному засіданні Нацрада планує подальший розгляд заяв на переоформлення ліцензій ОДТРК.

 

18 вересня Юрій Артеменко заявив про наміри держави створити ФМ-мережу Національної радіокомпанії України. «НРКУ не має повної мережі мовлення по Україні, її мережа охоплює до 30% областей. 30% покриття мають обласні державні телерадіокомпанії. Плануємо об'єднати їхні частоти, провести конкурс на частоти, яких не вистачає, і запустити мовлення НРКУ на цій мережі з місцевими врізками по 2-3 години», - розповів він.

 

Раніше «Детектор медіа» писала про те, що Держкомтелерадіо та Нацрада проводять ревізію ФМ-частот ОДТРК, щоб створити єдину мережу державного радіо. Усі частоти державних радіокомпаній може бути об'єднано в одну мережу, на якій буде виділено час для мовлення НРКУ та окремі врізки для ОДТРК.

 

За даними джерел «Детектор медіа», було складено перелік із 12 ОДТРК, яким може бути запропоновано переоформити або анулювати (залежно від того, у який спосіб планується об'єднувати частотний ресурс) їхні ліцензії на цілодобове мовлення на 30 радіочастотах у тих населених пунктах, де НРКУ не має мовлення. Це Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська ОДТРК.

 

11 вересня Нацрада замовила в ДП «Український державний центр радіочастот» прорахунок 25 частотних присвоєнь в ФМ-діапазоні для потреб Національної радіокомпанії України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду