«Подробности» заявляють, що їх глушать в ефірі «Інтера» з 28 серпня

«Подробности» заявляють, що їх глушать в ефірі «Інтера» з 28 серпня

22 Вересня 2014
3893
22 Вересня 2014
17:55

«Подробности» заявляють, що їх глушать в ефірі «Інтера» з 28 серпня

3893
«Подробности» заявляють, що їх глушать в ефірі «Інтера» з 28 серпня
«Подробности» заявляють, що їх глушать в ефірі «Інтера» з 28 серпня

Програма «Подробности» телеканалу «Інтер» заявляє, що її систематично глушать в загальнонаціональному ефірі з 28 серпня. Цю інформацію підтверджує внутрішня перевірка служби регіонального розвитку телеканалу «Інтер». Про це повідомляє сайт Podrobnosti.ua.

 

«Радіозавади супутникового сигналу телеканалів медіагрупи були зафіксовані з 28 серпня по 22 вересня 2014 року», - повідомляє керівник служби Олександр Кравцов.

 

Перевірка показала, що якщо спочатку виникали перешкоди рівно о 20:00 під час початку інформаційної програми, то останнім часом вони почастішали «Спершу вражалися тільки програми на початку години - зазвичай випуски новин, але в останні дні завада фіксувалася з періодичністю 30 хвилин протягом кожної години», - повідомляє пан Кравцов.

 

Як нагадує Podrobnosti.ua, з кінця серпня глядачі «Подробностей» регулярно скаржаться на перешкоди в ефірі, які систематично виникають на телеканалі «Інтер» під час програм «Подробности», «Подробности недели» та ток-шоу «Чорне дзеркало». За їхніми словами, зображення в телевізорі зникає не лише в тих, хто дивиться «Інтер» в Україні по кабельних мережах, але й по супутнику як усередині країни, так і за її межами.

 

За інформацією Podrobnosti.ua, експерти припускають, що це може бути спланована атака на два супутники, завдяки яким сигнал отримують телеглядачі. Начальник центральної передавальної супутникової станції ДП «Укркосмос» Олександр Кичко в інтерв'ю «Подробностям» пояснював це технічною атакою на частоти супутників, на яких мовить телеканал «Інтер»: «На ваших параметрах, які мовляться на супутник, інша компанія піднімає точно такий же сигнал з точно такими ж параметрами. Але всередині вашого пакета не ваш контент і ваших каналів, а абсолютно інший. І телеглядач не бачить нічого».

 

ТОВ «Національні інформаційні системи», яке займається виробництвом новинного контенту для телеканалу «Інтер», уже звернулося із запитами до Служби безпеки України, «Українського державного центру радіочастот» із проханням розслідувати факти атаки.

 

Команда «Подробностей» також звертається до всіх телеглядачів з проханням, якщо зникає сигнал телеканалу «Інтер», повідомляти про місце й час інцидентів через Facebook, «вКонтакте» або будь-яким іншим зручним способом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3893
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
синичка
3510 дн. тому
Вот бессовестные люди
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду