У «ТАВР-Медіа» заявили, що їх радіостанції вилучили з ефіру пісні Валерії та Кобзона

У «ТАВР-Медіа» заявили, що їх радіостанції вилучили з ефіру пісні Валерії та Кобзона

21 Серпня 2014
5712
21 Серпня 2014
12:35

У «ТАВР-Медіа» заявили, що їх радіостанції вилучили з ефіру пісні Валерії та Кобзона

5712
У «ТАВР-Медіа» заявили, що їх радіостанції вилучили з ефіру пісні Валерії та Кобзона
У «ТАВР-Медіа» заявили, що їх радіостанції вилучили з ефіру пісні Валерії та Кобзона

Радіо група «ТАВР-Медіа» у відповідь на звернення директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдана Червака, заявляє, що ефіри їх радіостанцій не перенасичені російським продуктом. Про це повідомляє прес-служба «ТАВР-Медіа».

 

Нагадаємо, 15 серпня була оприлюднена заява Богдана Червака про те, що незважаючи на агресію Російської Федерації, ефір багатьох українських ФМ-радіостанцій залишається перенасиченим розважальними програмами та піснями російських виконавців. Він наголосив, що «Власники телерадіокомпаній не повинні відсторонюватись від програмної політики своїх ЗМІ, а докласти зусиль, аби вона відповідала не лише їх особистим економічним інтересам, а й інтересам українського народу і його держави».

 

У відповідь на звернення радіо група «ТАВР-Медіа» поширила свою заяву, в якій зазначає, що з ефіру радіостанцій групи вилучено пісні російських співаків, які заявляли про свою антиукраїнську позицію. «Шановний пане Богдане, шановні колеги-медійники! Творчий колектив та адміністрація компанії "ТАВР-Медіа"  з повагою ставиться до роботи контролюючих та регулюючих органів у медійній сфері. Проте ми наполягаємо на тому, аби прояснити та уточнити максимально важливі та, без перебільшення,   принципові для нас моменти. Будучи частиною українського медійного простору, радіостанції "ТАВР Медіа", безумовно, "тримають руку" на пульсі подій в державі. Саме тому після анексії Криму з ефірів наших радіостанціях щезли виконавці на кшталт Валерії, Йосипа Кобзона та інших, хто поставив свої підписи під "путінською" ганебною петицією», - йдеться в повідомленні від колективу.

 

У «ТАВР-медіа» зазначають, що вони, як усі радійники, щодня ретельно відпрацьовують кожну хвилину ефіру і тому розраховують «на адекватну та повноцінну увагу від людей, які, виступаючи із голосними заявами на кшталт "зняти", "відмінити", "не дозволити", навіть не трудяться уважно послухати, з'ясувати, дізнатись».

 

«ТАВР-Медіа» переконані, що ефіри вітчизняних радіостанцій не базуються на піснях російських зірок і зазначають, що далеко не всі виконавці з Росії підтримують окупантську політику Путіна: проти неї виступали Юрій Шевчук, Андрій Макаревич, Земфіра ті інші.

 

В листі «ТАВР-медіа» навели приклади контенту ефіру їх радіостанцій «Русское радио Украина», «Хіт ФМ», Kiss FM, «Радіо Рокс», «Мелодія» та Relax (вочевидь, мається на увазі кількість пісень російських виконавців - ТК).

 

«"Русское Радіо Україна", що працює для російськомовних українців, має в своєму ефірі більше 60 відсотків музики українських авторів та виконавців! Якщо звернутись до прайм-тайму радіостанцій-лідерів (з 6 до 10 години ранку 20 серпня), то бачимо наступну картину: ХІТ Фм - 0 творів, КІСС Фм - 0 творів, Радіо "ROKS" - 1 твір гурту "Машина времени", Радіо "Relax" - 0 творів».

 

Важливою проблемою, на думку авторів повідомлення, є те, що величезний пласт українських музикантів не має коштів і можливостей записати свою музику в умовах, придатних для ефіру.

 

Нагадаємо, наприкінці липня радіогрупа «ТАВР медіа» збільшила частку інформаційного контенту для мешканців визволених міст Донбасу в середньому на 35%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду