Любомир Левицький зніматиме стрічку з залученням бізнес інвестицій

Любомир Левицький зніматиме стрічку з залученням бізнес інвестицій

3 Серпня 2014
4591
3 Серпня 2014
19:19

Любомир Левицький зніматиме стрічку з залученням бізнес інвестицій

4591
Любомир Левицький зніматиме стрічку з залученням бізнес інвестицій
Любомир Левицький зніматиме стрічку з залученням бізнес інвестицій

Кінорежисер Любомир Левицький планує знімати фантастичний екшн у співпраці України, США та Канади. Про це він розповів в інтерв`ю «Еспресо.TV».

 

Стрічка, за його словами, вироблятиметься із залученням інвестицій зі сфери бізнесу України.

 

«Це фантастичний екшн, який буде вироблятися Україною, США та Канадою. Великобюджетне кіно з історією матиме прив'язку до наших містичних воїнів- характерників. Хоча кіно й не про них, але з запахом України», - розповів Любомир Левицький.

 

За його словами, зараз він спільно з американською авторкою працює над сценарієм картини. «На його підготовку піде 9-10 місяців. Загалом до початку зйомок знадобиться два роки», - підрахував режисер.

 

Також Любомир Левицький поділився своєю точкою зору щодо моделей фінансування кіно в Україні. Він переконаний, що держава не має фінансувати кіно - за винятком таких проектів, як дитячі фільми стрічки, що стосуються важливих подій в історії країни. «Всі пітчинги мають проводитися в рамках безвідсоткового кредитування на кількарічний період», - переконаний режисер.

 

За його словами, фільм, в середньому, повертає гроші за три роки. При цьому Любомир Левицький не зупинявся на таких подробицях, як, наприклад,  жанри фільмів, їх художня цінність чи особливості кінопрокатних ринків України та іноземних держав.

 

Нагадаємо, погляди Любомира Левицького щодо фінансування українського кіновиробництва поділяють не всі представники кіногалузі. Зокрема, як відзначив в інтерв`ю «Детектор медіа» продюсер і кінорежисер Валентин Васянович, саме держава має фінансувати кіно, оскільки кіноіндустрія є складовою її культурного іміджу. До того ж,  підкреслив пан Васянович, без залучення державних коштів у бюджеті стрічки складно знайди партнерів для копродукції.

 

А кінопродюсер Ігор Савиченко раніше висловлював думку, що індустріальні фільми мають фінансуватися з ринку, залучати приватні інвестиції, в той час як авторське кіно - з фондів та інших джерел.

 

Нагадаємо, стрічка  «Тіні незабутих предків» Любомира Левицького мала успіх в кінопрокаті, однак не викликала захвату в кінокритиків.

 

Кінорежисер ставить собі за мету опанувати жанрове кіно і називає своїми кумирами Люка Бессона та Гая Річі

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду