Новий проект розслідувань Наталки Седлецької на Першому фінансує «Радіо Свобода» (ВІДЕО)

Новий проект розслідувань Наталки Седлецької на Першому фінансує «Радіо Свобода» (ВІДЕО)

10 Липня 2014
9851
10 Липня 2014
11:54

Новий проект розслідувань Наталки Седлецької на Першому фінансує «Радіо Свобода» (ВІДЕО)

9851
Новий проект розслідувань Наталки Седлецької на Першому фінансує «Радіо Свобода» (ВІДЕО)
Новий проект розслідувань Наталки Седлецької на Першому фінансує «Радіо Свобода» (ВІДЕО)

До команди програми розслідувань «Схеми», що виходитиме з 17 липня на Першому національному, окрім автора та ведучої Наталки Седлецької  увійшла громадська активістка  Тата Пеклун та журналісти, які активно висвітлюють теми корупції. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповіла пані Седлецька.

 

За форматом новий проект буде  програмою розслідувань про велику політичну корупцію, зловживання чиновниками наданою їм владою, про оборудки, афери та схеми - звідки і пішла назва програми. «Влада нова, але корупційні схеми можуть просто поміняти вивіски, наше завдання - ретельно за цим стежити, розслідувати та піддавати розголосу», - коментує журналістка-розслідувальниця.

 

Програми розслідувань «Схеми» є спільним проектом «Радіо Свобода» та Першого національного. «Радіо Свобода» повністю фінансує проект, надає техніку та офіс, тоді як Перший Національний надає свою студію та ефір.

 

«Коли наприкінці весни закінчувалась моя стипендія (імені Вацлава Гавела, проект «Радіо Свобода» та чеського МЗС) - керівник української служби «Радіо Свобода» Мар'яна Драч запропонувала мені написати проект телевізійної програми, вони розвивають цей напрямок. Я повністю підготувала концепцію «Схем» - і вона була схвалена керівництвом медіа у Празі - там знаходиться Штаб-квартира «Радіо Свобода»/»Радіо Вільна Європа», що об'єднує редакції з 19 країн світу», - розповіла журналістка.

 

Робота над новим проектом розслідувань почалась у червні

 

Робота над проектом розпочалася у червні. Наталка Седлецька, за її словами, сформувала команду проекту і запустила процес виробництва. «Знімаю сюжети також, веду ефір, редагую програму та керую виробничим процессом», - додада вона, відповідаючи на запитання щодо своїх функцій.

 

«В нашій команді Тата Пеклун - одна з засновників руху "Чесно", антикорупціонер з Центру протидії корупції. Вона виконує редакторсько-продюсерські функції, знаходить теми та консультує журналістів», - сказала автор програми.

 

Наталя Седлецька також повідомила, що до проекту приєднались журналісти Сергій Андрушко, Олександр Черновалов і Левко Стек. «З нами журналіст Сергій Андрушко - один з кращих українських телевізійних репортерів, який також давно і грунтовно пише і знімає про корупцію. З нами - Олександр Черновалов з "Коммерсанта. Украина"  та Левко Стек з "Радiо Свобода", який приєднається до нас, як тільки повернеться з зони АТО. Також ми співпрацюємо з журналістами вузкопрофільних онлайн-видань, які апріорі "копають" глибше в своїй тематиці. І ми в процесі пошуку ще одного-двох журналістів на постійну основу», - розказала пані Седлецька.

 

Режисер програми Микола Ігнатов, головний оператор Кирило Лазаревич. Дизайнер - Максим Асика.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», програма «Схеми» виходитиме в ефірі Першого національного з 17 липня  щочетверга о 20.00.

 

Нагадаємо, Наталія Седлецька, автор і ведуча програми «Тендер News», що виходила на каналі ТВі, екс-кореспондент програми «Знак оклику», стала третім лауреатом вітчизняної медійної премії «За професійну етику» за 2013 рік. Премія заснована у 2011 році громадською організацією «Детектор медіа» за підтримки Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду