Федір Огарков залишає посаду директора холдингу «Медіа Група Україна». Його замінить Євген Лященко

Федір Огарков залишає посаду директора холдингу «Медіа Група Україна». Його замінить Євген Лященко

26 Червня 2014
5546
26 Червня 2014
19:19

Федір Огарков залишає посаду директора холдингу «Медіа Група Україна». Його замінить Євген Лященко

5546
Федір Огарков залишає посаду директора холдингу «Медіа Група Україна». Його замінить Євген Лященко
Федір Огарков залишає посаду директора холдингу «Медіа Група Україна». Його замінить Євген Лященко

З 1 липня Федір Огарков, який упродовж трьох років очолював медіахолдинг Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» (МГУ), залишає посаду і продовжить займатися стратегічним розвитком групи в якості члена наглядової ради медіахолдингу. Директором ТОВ «Медіа Група Україна» стане Євген Лященко (на фото), який протягом двох років обіймав посаду фінансового директора МГУ. Про це повідомляє прес-служба медіахолдингу.

 

Основним фокусом уваги пана Лященка в якості нового директора МГУ стануть усі аспекти операційного управління холдингом. Перед ним поставлені завдання подальшого підвищення операційної ефективності групи та утримання її стратегічних переваг.

 

Євген Лященко працює на посаді фінансового директора «Медіа Група Україна» з липня 2012 року. До цього понад 17 років працював у галузі фінансів та консалтингу, з них 14 років - на керівних посадах. Вперше зайняв посаду фінансового директора у 1998 році в АТ «Слобожанська будівельна кераміка». У 2011-2012 рр. обіймав посаду фінансового директора у компанії Corum (група СКМ), з 2007 по 2011 - у компанії «Лондон енд Ріджінал Пропертиз Україна», у 2005-2007 рр. - «Аляска ЛД». З 2003 по 2004 р. реалізував ряд проектів з оптимізації бізнес-процесів у ролі управлінського консультанта, до цього був регіональним директором «Кока-Кола Беверіджз Україна». Закінчив економічний факультет Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

 

Федір Огарков очолював ТОВ «Медіа Група Україна» з моменту створення. Як ідеться в повідомленні прес-служби, під його керівництвом МГУ «успішно пройшла період становлення як холдинг, сформувавши свій портфель активів, заклавши фундаментальні основи ефективного операційного менеджменту та міцно увійшовши на ринок як новий гравець». Також було сформовано структуру управління, управлінську команду, створено кадровий резерв, забезпечено роботу ключових бізнес-процесів.

 

«Цими організаційними змінами ми підбиваємо підсумки великого етапу формування й становлення медіа-групи. Можна назвати цей етап повноцінним проектом, який був реалізований командою під керівництвом Фьодора. Саме 3 роки як оптимальний період були заплановані нами на становлення медійного бізнесу СКМ. За цей час «Медіа Група Україна» стала одним з ключових гравців медійного ринку країни», - каже Катерина Лапшина, голова наглядової ради медіахолдингу «Медіа Група Україна», директор з розвитку медійного бізнесу «Систем Кепітал Менеджмент».

 

За її словами, у якості члена наглядової ради МГУ пан Огарков продовжить брати участь у проектах, спрямованих на розвиток групи, вдосконалення системи корпоративного управління й контролю. А його присутність у наглядовій раді дозволить забезпечити спадкоємність менеджменту й підтримку Євгену Лященку на новій посаді.

 

«Завдання, які стоять перед Євгеном Лященком, не менш важливі. Йому необхідно буде підтримати і продовжити розвиток ключових активів холдингу й недавно запущених бізнесів, досягаючи амбітних цілей, поставлених перед холдингом. Успішний досвід роботи Євгена на посаді фінансового директора МГУ, його активна участь у виробленні стратегії, прийнятті найважливіших рішень, глибоке знання всіх бізнес-процесів, високий професіоналізм та лідерські якості дозволяють довірити йому цю важливу роль», - відзначила пані Лапшина.

 

Сам пан Огарков наголосив, що бачить у панові Лященку людину, яка здатна взяти на себе керівництво групою. «Ще будучи на посаді фінансового директора, Євген успішно курирував такі стратегічні проекти та ініціативи, як постановка управлінського обліку та бізнес-аналізу, системи управління ризиками, формування регіональної медіагрупи, реорганізація блоку власного виробництва», - розповів пан Огарков про свого наступника, назвавши його кандидатуру оптимальною та побажавши йому успіхів.

 

Нагадаємо, росіянин Федір Огарков очолив медіахолдинг «Медіа Група Україна» в червні 2011 року, з моменту його утворення. До цього працював у російському медіахолдингу «Пронто-Москва»: з 2006 року - виконавчим директором, а з 2009-го - генеральним директором. Перед тим працював поза медіабізнесом, очолював компанії «Кампомос», «Русагро», «Води Боржомі», був директором з продажів у Росії компанії Polaroid і регіональним управляючим компанії Wrigley. Випускник філологічного факультету Ленінградського державного університету.

 

Медіахолдинг «Медіа Група Україна», що належить компанії СКМ Ріната Ахметова, об'єднує загальнонаціональний телеканал «Україна», молодіжний канал НЛО TV, платні спортивні канали «Футбол 1» і «Футбол 2», холдинг «Регіональна Медіа Група» (канали «Донбас», 34 канал, «Сігма», «ТВ-Сфера»), сейлз-хаус «Медіапартнерство», компанію «Діджитал Скрінз» (онлайн-відеосервіс Oll.tv), продакшн-студію «Теле Про» та видавничий дім «Сьогодні Мультимедіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду