Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія

Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія

19 Червня 2014
6004
19 Червня 2014
09:18

Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія

6004
Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія
Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія

Нардеп від фракції «Батьківщина» Микола Княжицький стверджує, що 82% телеканалу «Інтер» контролюється російським «Первым каналом» і Газпромом РФ. Про це він написав у своєму Facebook.

 

«Як мені стало відомо, акції Фірташа у групі Інтер давно закладені у Газпромбанку. Таким чином, Льовочкіну росіяни довірили фактично 12% каналу, а решта контролюють самі через Перший канал і Газпром. Ось така інформаційна безпека», - написав він.

 

Як повідомляє «Суспільне мовлення», Микола Княжицький пропонує створити ще один канал суспільного телебачення. Відповідний законопроект уже зареєстровано в парламенті.  Депутат вважає, що держава не спромоглася вирішити питання про створення для громадського телеканалу організаційно-технічної бази та виділення додаткових каналів мовлення. Однак ця проблема може бути усунена шляхом проведення ревізій виданих ліцензій та прийнятих рішень щодо ліцензування. Одним із телеканалів, які свого часу незаконно отримали частоти, на думку пана Княжицького, є «Інтер». Саме на його базі Княжицький пропонує створити ще один канал суспільного мовлення.

 

Нагадаємо, бізнесмен Дмитро Фірташ є власником 80% акцій компанії Inter Media Group Limited (власником інших 20% є Сергій Льовочкін), якій належить 71% акцій телеканалу «Інтер» і його міжнародної версії «Інтер+». Решта 29% належить російському ВАТ «Первый канал».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6004
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ОДТРК!SOS!
3599 дн. тому
А хтось контролює і цікавиться ОДТРК? Там нині твориться таке, як, скажімо, на Запрорізькій ОДТРК! Прочитайте уважно і зробіть висновки, щоб не було пізно! "В Запорожье во время эфира телеканала "Запорожье" произошел конфликт между ведущей телеканала, оператором и гостем. Ведущая Ольга Ларионова вместе со свои оператором Владимиром Карпенко решила отстоять позицию России на востоке Украины. Так, во время записи эфира на ТРК "Запоріжжя" гость программы краевед и историк Юрий Вилинов высказал предположение о том, что Большой Курган с эстакадой был разрушен именно с 7 по 9 мая с расчетом на то, что в этот период будет вторжение российских войск на территорию Запорожье. После чего ведущая Ольга Ларионова, занявшая пророссийскую позицию, решила вступить в полемику с гостем. "Госпожа Ларионова накинулась на краеведа и ему в течение получаса была рассказана лекция о мудром Путине, о непонятливой метающейся Украине. о "героическом народе" Донбасса, борющемся против оккупантов, более того, о трудолюбивых донбассянах, которые хотят сбросить гнет украинцев-халявщиков, живущих за их счет... 150-килограммовый пан оператор Карпенко бойко подгавкивал этой даме. Все это происходило в стенах государственной телерадиокомпании,в рабочее время и говорилось устами людей,состоящих на державной службе.. У меня вопрос — Это как? Это нормально?", - комментирует ситуацию в соцсети зритель Павел Варванский. Как пишут пользователи на форуме: "весь сыр-бор произошел после передачи. Кстати, Ольга по отцу - татарка, так что депортацию в семье помнят на своей шкуре. Вопрос: где произошел разрыв исторической памяти в ее голове?". Также пользователи ставят и диагноз самому областному телефидению: "ЧП" на областном - еще одно напоминание: в стране нет государственного телевидения и на его фундаменте не создашь общественного. Страна тупо выбрасывает деньги на содержание ОГТРК, когда средства нужны для обороны. Да выделите гособлтелекомпаниям 30 минут в день на УТ1 для новостей, и не надо содрогать эфир тем, что народ давно не смотрит. Сейчас это было бы правильное решение".
Василь
3600 дн. тому
Канал, який завжди вів проросійську пропаганду. Нічого більше сказати не можу. Зараз намагається випливти за рахунок збільшення віщання на українській мові...одним словом підлабузництвом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду