Перший національний покаже новий музичний європейський проект «Європа співає»

Перший національний покаже новий музичний європейський проект «Європа співає»

6 Травня 2014
4631
6 Травня 2014
16:30

Перший національний покаже новий музичний європейський проект «Європа співає»

4631
Перший національний покаже новий музичний європейський проект «Європа співає»
Перший національний покаже новий музичний європейський проект «Європа співає»

11 травня о 17.10 Перший національний покаже новий проект від Європейської мовної спілки (ЄМС), приурочений до дня Європи, «Європа співає». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

«Європа співає» - проект,  організований ЄМС разом з австрійським суспільним мовником ORF. Ця подія стане відкриттям щорічного Віденського фестивалю (Wiener Festwochen) та відбудеться на головній площі Відня Ратхаусплатц.

 

У рамках проекту вісім європейських хорів з Австрії, Болгарії, Хорватії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Латвії та Литви виступатимуть на великій сцені та представлятимуть свої виступи з національним колоритом.  «Європа співає» транслюватиметься в багатьох країнах Європи.

 

Національна телекомпанія України (НТКУ) як член ЄМС отримала  можливість транслювати цю подію в ефірі Першого національного.

 

Яскраве музичне шоу в самому центрі Відня відбудеться під акомпанемент Симфонічного оркестру Віденського радіо. Перед кожним виступом хору на великому екрані демонструватиметься відео, так званий посткард (листівка) учасників шоу. Після кожного виступу хор залишатиметься на сцені та разом з хором Арнольда Шонберга виконуватиме уривок з відомого класичного твору. Ключовим моментом шоу стане виконання відомого твору Бетховена «Ода до радості» глядачами, присутніми на Ратхаусплатц, та запрошеним з Риги латиським хором.

 

Хоча хори, які беруть участь у проекті, формувалися з аматорів, глядачі зможуть оцінити різноманіття класичного репертуару, який охоплює як європейський фольк, джаз, так і популярну класичну музику.

 

«Національна телекомпанія України з року в рік розширює співпрацю з Європейською мовною спілкою та країнами-членами цієї організації та намагається долучитися до якомога більшої кількості масштабних проектів ЄМС. І нам дуже приємно, що такий знаковий музичний проект, як «Європа співає» зможуть подивитися, а отже, і долучитися до шедеврів світового мистецтва, телеглядачі України», - сказала заступник генерального директора НТКУ з питань міжнародного співробітництва Вікторія Романова.

 

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, Перший національний вестиме пряму трансляцію першого півфіналу пісенного конкурсу «Євробачення-2014», на якому виступить представниця України Марія Яремчук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4631
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду