Олімпійські права на три роки коштували НТКУ 3 мільйона євро

Олімпійські права на три роки коштували НТКУ 3 мільйона євро

6 Лютого 2014
4915
6 Лютого 2014
13:17

Олімпійські права на три роки коштували НТКУ 3 мільйона євро

4915
Олімпійські права на три роки коштували НТКУ 3 мільйона євро
Олімпійські права на три роки коштували НТКУ 3 мільйона євро

Національна телекомпанія придбала ексклюзивні права на трансляцію в Україні різних олімпійських змагань протягом 2014-2016 років за 3 млн євро. Про це у коментарі «Детектор медіа» сказав тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

Кошти телекомпанія має сплатити заплатити німецькій компанії Sportfive, яка отримала ліцензію на  показ та розповсюдження прав на трансляції олімпіад.

 

«Весь великий олімпійський пакет обійшовся нам в 3 млн євро. Вперше правовласником на трансляцію олімпіади стала не Європейська мовна спілка, а приватна компанія Sportfive. Відповідно до угоди з нею ми маємо розрахуватися кількома траншами. 2013 року ми вже заплатили першу частину - 21 млн грн. Цього року ще маємо перерахувати один мільйон євро», - сказав Олександр Пантелеймонов.

 

Угода передбачає придбання прав на трансляцію зимових Олімпійських ігор 2014 року, що пройдуть у Сочі (Росія), літних Олімпійських ігор 2016 року (Ріо-де-Жанейро, Бразилія) та на трансляцію літніх і зимових паралімпійських ігор.

 

Нагадаємо, 6 лютого Перший національний покаже командні змагання з фігурного катання, що проходять у рамках ХХІІ зимових Олімпійських ігор.

 

7 лютого Перший покаже церемонію відкриття зимової Олімпіади-2014 в Сочі. Водночас церемонію відкриття покаже 7 лютого телеканал «Інтер».

 

Нагадаємо, Національна телекомпанія України (НТКУ) звернулася до представників українських засобів масової інформації з попередженням про відповідальність у разі несанкціонованої трансляції подій зимової Олімпіади 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду