В Євпаторії припинила ефірне мовлення ТРК «Моріон»

В Євпаторії припинила ефірне мовлення ТРК «Моріон»

13 Грудня 2013
7942
13 Грудня 2013
18:32

В Євпаторії припинила ефірне мовлення ТРК «Моріон»

7942
В Євпаторії припинила ефірне мовлення ТРК «Моріон»
В Євпаторії припинила ефірне мовлення ТРК «Моріон»

У Євпаторії приватна телекомпанія « Моріон» припинила мовлення.  Судовий виконавець відключив всю апаратуру та передавачі каналу. Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань» з посиланням на власного кореспондента на місці подій.

 

Директор ТРК «Моріон» Микола Філатов у коментарі «Детектор медіа» сказав, що люди, які зараз знаходяться на каналі, пред'являли документи, які дають їм дозвіл на проведення будь-яких дій.

 

«Я не розумію, що у нас відбувається: чи це обшук, чи виконавчі дії. Зараз ми займаємось трансляцією процесу, а вже потім будемо з'ясовувати, на яких підставах це все відбулося», - сказав пан Філатов.

 

Як пише «Центр журналістських розслідувань», відключення мовлення ТРК «Моріон» пов'язане із постановою суду про виселення телекомпанії з приміщення.

 

Місцева влада не продовжила договір про оренду приміщення з керівництвом каналу, натомість віддала його в оренду представникам ВО «Свобода» під депутатську приймальню. Однак, як заявив пан Філатов, представники партії дозволили співробіникам телекомпанії перебувати та працювати у цьому приміщенні.

 

Як повідомляв канал «Моріон», 27-28 листопада була здійснена спроба рейдерського захоплення приміщення, у якому продовжували працювати журналісти каналу. Згодом, 5 грудня, євпаторійська виконавча служба вжила чергову спробу вручити постанову про примусове виселення ТРК «Моріон» з нежитлових приміщень. Микола Філатов не підписав дану постанову.

 

Керівник відділу з громадських зв'язків Головного управління МВС України в Криму Ольга Кондрашова розповіла, що зараз на каналі знаходяться представники міліції та виконавчої служби.

 

«Опис майна проводили співробітники Державної виконавчої служби. Обшук проводився за рішенням суду. Двоє співробітників міліції перебували поряд для забезпечення охорони порядку при виконанні законного рішення суду. До нас надійшов лист з Державної виконавчої служби, і на її вимогу туди були направлені наші співробітники», - пояснила Ольга Кондрашова.

 

За словами пані Кондрашової, співробітники каналу «Моріон»  не звертались до міліції із заявою про порушення їх прав.

 

Тиждень тому «Детектор медіа» повідомляла, що ТРК «Моріон може припинити ефірне мовлення через  непродовження місцевою владою терміну оренди нежитлових приміщень, у яких працювали журналісти каналу.  Напередодні було арештовано й повністю заблоковано рахунки телекомпанії навіть для сплати податків та виплати заробітної плати.

 

На думку колективу, неподовження договору без пояснень причин є наслідком «правдивої подачі інформаційних матеріалів про діяльність місцевої влади».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7942
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Евпатория сегодня
3757 дн. тому
В фейсбуке уже обмусолили тему "Мориона" - телекомпания давно уже не выходит в эфир, накопив долги за аренду. Поэтому нечего тиражировать бред. https://www.facebook.com/groups/evpat/
Евпатор
3758 дн. тому
Для телерадиокомпании «Морион» закон не писан? В некоторых СМИ появилась информация о том, что в Евпатории выселяют на улицу телерадиокомпанию якобы за то, что она критиковала местную власть и освещала «евромайдан». Данная информация не соответствует действительности и является попыткой политической спекуляции. Срок действия договора аренды нежилых помещений площадью 704,9 кв. м с ООО «ТРК «Морион» закончился еще в апреле 2012 года. На этот момент предприятие имело значительную задолженность по арендной плате перед местным бюджетом, что в соответствии с действующим законодательством не позволяет продлевать действие договора на новый срок. Задолженность и штрафные санкции составляют более 100 тыс. грн. ООО «ТРК «Морион» обратилось в суд с иском о признании неправомерными действий по отказу от продления договора аренды. Хозяйственный суд АР Крым отказал обществу в иске. Постановлением Севастопольского апелляционного суда решение суда первой инстанции оставлено в силе. Однако «Морион» не спешил покидать незаконно занимаемые помещения. В сентябре прошлого года прокурор города направил исковое заявление в Хозяйственный суд Автономной Республики Крым об истребовании имущества из чужого незаконного владения и взыскании задолженности, и эти требования были удовлетворены в полном объеме. Данное решение подтвердил и Севастопольский апелляционный хозяйственный суд, оставив жалобу ООО «ТРК «Морион» без удовлетворения. Проиграв все суды, телерадиокомпания так и не освободила помещения. Арендная плата за них не вносится, городской бюджет теряет значительные суммы, которые можно было бы направить на нужды громады. В настоящее время судебные исполнители выполняют решение суда о принудительном выселении ООО «ТРК «Морион». В освободившихся помещениях планируется разместить детские клубы и кружки. Пресс-служба городского совета.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду