Запобігання концентрації ЗМІ та забезпечення прозорості відносин власності щодо ЗМІ: досвід країн Європи та пропозиції для України

4 Травня 2007
24673
4 Травня 2007
13:24

Запобігання концентрації ЗМІ та забезпечення прозорості відносин власності щодо ЗМІ: досвід країн Європи та пропозиції для України

24673
Доповідь підготовлена Інститутом прикладних правових досліджень «Право» в рамках проекту «Розробка пропозицій щодо адаптації інформаційного права України до вимог права ЄС».
Запобігання концентрації ЗМІ та забезпечення прозорості відносин власності щодо ЗМІ: досвід країн Європи та пропозиції для України

У вкладеному файлі читайте доповідь «Запобігання концентрації ЗМІ та забезпечення прозорості відносин власності щодо ЗМІ: досвід країн Європи та пропозиції для України», підготовлену Інститутом прикладних правових досліджень «Право» в рамках проекту «Розробка пропозицій щодо адаптації інформаційного права України до вимог права ЄС».

Завантажити файл (.doc, 300 Kb)

Створення цієї публікації стало можливим завдяки підтримці Міжнародного фонду "Відродження" та Офісу з питань демократичних і соціальних перетворень, Бюро по країнах Європи та ННД Агентства США з міжнародного розвитку в рамках Контракту № 121-A-00-03-00004-00 з Інтерньюз Нетворк. Висловлені тут погляди належать авторам та необов’язково відображають точку зору Агентства США з міжнародного розвитку або Міжнародного фонду «Відродження».

Громадська організація «Інститут прикладних правових досліджень „Право”» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Офісу з питань демократичних і соціальних перетворень, Бюро по країнах Європи та ННД Агентства США з міжнародного розвитку в рамках Контракту № 121-A-00-03-00004-00 з Інтерньюз Нетворк здійснює реалізацію проекту «Розробка пропозицій щодо адаптації інформаційного права України до вимог права ЄС», основною метою якого є розробка пропозицій до законодавчих актів України в інформаційній сфері, спрямованих на приведення їх у відповідність до вимог права ЄС.

В рамках реалізації проекту готується серія досліджень з окремих проблем правового регулювання інформаційної галузі України, ЄС та країн-членів Євросоюзу, зокрема – щодо механізмів державної підтримки ЗМІ в країнах Європи, регулювання реклами в ЄС, розвитку ринку телекомунікацій, деконцентрації власності і забезпечення прозорості власності щодо ЗМІ, захисту персональних даних, регулювання телерадіомовлення, друкованих ЗМІ, Інтернет тощо.

На сьогодні повністю завершено роботу над дослідженнями з проблем регулювання реклами в ЄС та Україні; запобігання концентрації ЗМІ і забезпечення прозорості ЗМІ в Україні, ЄС та окремих країнах Європи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду