Forbes.ua створить україномовну версію

Forbes.ua створить україномовну версію

20 Листопада 2013
3551
20 Листопада 2013
19:03

Forbes.ua створить україномовну версію

3551
Forbes.ua створить україномовну версію
Forbes.ua створить україномовну версію

Діловий інтернет-ресурс Forbes.ua, що входить до складу UMH group, почав розробку української версії. Про це повідомляє прес-служба UMH group.

 

Планується, що відповідні зміни будуть внесені на порталі до початку 2014 року. Як зазначає прес-служба, відвідувачі сайту зможуть обрати для себе той мовний інтерфейс, який буде найбільш зручним для них - російський або український. Всі функції та контент будуть дублюватись одночасно.

 

«Я вважаю, що найбільший діловий портал України повинен обов'язково мати українську версію. Це одна з ключових змін і моя позиція як нового редактора», - зазначив Євген Шпитко, шеф-редактор Forbes.ua.

 

«Ми працюємо над тим, щоб наша аудиторія постійно росла. Великий і середній бізнес у Західній Україні досить динамічно розвивається - наші читачі хочуть отримувати інформацію на зручному для себе мовою. Ми не хочемо, щоб між нами були будь-які бар'єри», - прокоментував Михайло Котов, головний редактор журналу «Forbes Україна».

 

За інформацією прес-служби, з моменту запуску ділового інтернет-видання зафіксовано 26,1 млн відвідувань і 7,2 млн унікальних користувачів. За рік функціонування сайту помісячна відвідуваність зросла на 40 %  - від 1,5 до 2,2 млн відвідувань на місяць, а кількість унікальних відвідувачів, які заходять на Forbes.ua протягом місяця, зросла на 52% - з 620 тис. до 950 тис. За сторінкою Forbes на Facebook стежать більше 57 тис.користувачів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», видання «Forbes Украина», що входить до складу UMH group,  5 листопада придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

Гендиректор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський вважає звільнення з Forbes провокацією журналістів для власного піару. Головний редактор видання Михайло Котов заявив, що конфлікт усередині колективу був закладений колишніми керівниками редакції.

 

Водночас 19-го листопада колишній редактор розділу «Політика» журналу «Forbes-Україна» Максим Каменєв  в ефірі 5-го каналу  заявив, що  журналістам українського видання Forbes пропонували  великі компенсації, аби вони звільнилися з редакції за власним бажанням, не піднімаючи галасу.  Пан Каменєв також заявив, що журналістам повідомили, що деякі теми на сторінках видання висвітлюватися не будуть.

 

 Як відомо, редакцію «Forbes Украина» влітку після інформації про зміну власника залишили головний редактор Володимир Федорін, кореспондент журналу Севгіль Мусаєва, заступник головного редактора Forbes.ua Олександр Акименко, восени - редактор iPad-версії журналу Юлія Белінська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду