Курченко викупив в Ахметова його частку в інтернет-холдингу United Online Ventures

Курченко викупив в Ахметова його частку в інтернет-холдингу United Online Ventures

1 Листопада 2013
7210
1 Листопада 2013
19:43

Курченко викупив в Ахметова його частку в інтернет-холдингу United Online Ventures

7210
Найближчим часом, після завершення угоди з придбання частки другого акціонера (UMH group), «ВЕТЕК-Медіа» отримає повний контроль над UOV
Курченко викупив в Ахметова його частку в інтернет-холдингу United Online Ventures
Курченко викупив в Ахметова його частку в інтернет-холдингу United Online Ventures

Медіахолдинг «ВЕТЕК-Медіа» (входить до групи компаній СЄПЕК Сергія Курченка) уклав угоду з холдингом «Медіа Група Україна» (МГУ, входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова) щодо придбання частки МГУ в інтернет-холдингу United Online Ventures (UOV). Про це йдеться в спільному повідомлень компаній.

 

Згідно з домовленістю сторін сума й інші деталі угоди не розголошуються. Нагадаємо, що у вересні 2012 року компанія СКМ заявила, що загалом інвестувала в інтернет-напрям близько $20 млн. Але в цих витратах враховано не лише інтернет-активи UOV, а й онлайн-кінотеатр oll.tv, що належить «Медіа Група Україна».

 

До складу UOV входять українські портали - Bigmir.net, Tochka.net, I.ua , а також сейлз-хаус Digi Media та інтернет-агентство Mi6. Сукупна аудиторія сайтів UOV (дані Gemius, вересень 2013 року) становить понад 4,5 млн осіб на місяць. А сейлз-хаус Digi Media охоплює близько 20% ринку медійної реклами України. «Медіа Група Україна» володіла 45,9% UOV.

 

«Придбання UOV - це логічний крок у реалізації довгострокової стратегії розвитку онлайн-медіа нашою компанією, - зазначив директор «ВЕТЕК-Медіа» Юрій Ровенський. - Найближчим часом, після завершення угоди з придбання частки другого акціонера (UMH group), «ВЕТЕК-Медіа» отримає повний контроль над UOV».

 

«МГУ є системним довгостроковим інвестором в медіа, в тому числі в онлайн -ресурси, які є важливою складовою комплексу її активів. При цьому, МГУ і СКМ як будь-який інвестор завжди розглядають будь-які можливості, в тому числі і вихід з окремих бізнесів, якщо пропоновані умови нам вигідні, і відповідають нашими оцінками за параметрами капіталізації та поверненню на інвестиції. Одночасно МГУ продовжує інвестувати в розвиток власних онлайн-медіа , які є одним з її стратегічних пріоритетів», - заявив Федір Огарков, директор МГУ.

 

Інтернет-холдинг United Online Ventures (UOV) було створено в лютому 2012 року внаслідок об'єднання інтернет-активів «Медіа Група Україна» (Ріната Ахметова), УМХ (Бориса Ложкіна) і KP Media (Петра Порошенка і Бориса Ложкіна), а саме порталів bigmir.net, tochka.net та i.ua. До складу об'єднаної компанії також увійшов сейлз-хаус Digi Media.

 

На момент створення UOV УМХ і KP Media володіли 75,1%, МГУ - 24,9% акцій об'єднаної компанії. У вересні 2012-го МГУ збільшила свою частку до 45,9%, решта 54,1% перебували в управлінні УМХ. Директором UOV став Дмитро Лисицький.

 

У квітні 2013 року Борис Ложкін викупив у Петра Порошенка його частку в KP Media, таким чином УМХ став єдиним власником 54,1% акцій UOV.

 

У червні 2013 року UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій УМХ. Свої частки в УМХ і проектах погодилися продати майже всі партнери пана Ложкіна. При цьому не було остаточної ясності щодо подальшої долі United Online Ventures, у якому партнером УМХ була «Медіа Група Україна».

 

Завершення угоди купівлі-продажу UMH Group планується на перший квартал 2014 року, однак СЄПЕК хотів зробити це раніше - у жовтні 2013-го.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду