«Вечірні вісті» скорочують кількість шпальт удвічі та оновлюють дизайн

«Вечірні вісті» скорочують кількість шпальт удвічі та оновлюють дизайн

28 Жовтня 2013
5352
28 Жовтня 2013
19:41

«Вечірні вісті» скорочують кількість шпальт удвічі та оновлюють дизайн

5352
«Вечірні вісті» скорочують кількість шпальт удвічі та оновлюють дизайн
«Вечірні вісті» скорочують кількість шпальт удвічі та оновлюють дизайн

Газета «Вечірні вісті» з 1 листопада скорочує кількість шпальт удвічі - з 16 до 8. Щоб «компенсувати» читачам зменшення обсягу, видання водночас змінює дизайн і обіцяє періодично випускати додаткові спеціальні номери. Про це йдеться на сайті газети ВВ.

 

Скорочення кількості шпальт редакція називає вимушеним кроком, на який довелося піти за скрутних умов, у яких опинилося видання. Газета з посиланням на своїх читачів з регіонів заявляє про бойкотування владою передплатної компанії та блокування роздрібних продажів.

 

«Ми не можемо стверджувати, що місцеві чиновники дали неофіційну вказівку листоношам та працівникам відділень "Укрпошти" бойкотувати передплатну кампанію на наше видання. Проте численні скарги, які надходять на нашу адресу від вас - постійних передплатників ВВ, свідчать саме про це, - йдеться в заяві видання. - Ми також не можемо довести, що влада дала наказ керівництву підприємств, які продають періодичні видання, ховати свіжі тиражі ВВ, а людям говорити, ніби "Вечірні вісті" не надійшли у продаж. Однак ті обсяги тиражу, які повертаються до редакції з регіонів навіть у нерозпечатаних пачках, красномовно підтверджують наше припущення».

 

Крім того видання скаржиться на відмови рекламодавців від співпраці через нібито погрози з боку представників влади. «Ми не можемо довести і того, що влада жорстко присікає спроби підприємницьких структур розміщувати в нашій газеті інформацію рекламного характеру, яка була основним джерелом доходів редакції. Однак, неофіційно пояснюючи причини відмови від подальшої співпраці, наші постійні рекламодавці кажуть, що їх рекламну діяльність жорстко контролює владу. І від її представників надійшло чітке попередження: "Додайте рекламу в ВВ - почнуться проблеми з бізнесом!"», - йдеться у заяві редакції.

 

Відтак, видання мало два варіанти розвитку - припинення існування в паперовій версії та перехід в онлайн або скорочення з 1 листопада кількості шпальт. Редакція обрала другий варіант.

 

«Вечірні вісті» нагадують, що триває передплата на 2014 рік, яку можна оформити як у відділеннях «Укрпошти», так і через редакцію. Передплатні індекси: 49450 (українська мова) та 23115 (російська мова).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5352
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду