Держкомтелерадіо представив програму популяризації української книги та читання

Держкомтелерадіо представив програму популяризації української книги та читання

10 Жовтня 2013
13853
10 Жовтня 2013
18:21

Держкомтелерадіо представив програму популяризації української книги та читання

13853
Держкомтелерадіо представив програму популяризації української книги та читання
Держкомтелерадіо представив програму популяризації української книги та читання

10 жовтня Держкомтелерадіо представив на розгляд громадської ради проект Державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної книговидавничої продукції та читання на 2014-2018 роки, розроблений за розпорядженням Кабінету Міністрів. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Метою програми крім відродження соціальної ролі книги та читання  є створення сприятливих умов для розвитку видавничої галузі. Програма спрямована на створення системи інформування про вітчизняну видавничу продукцію, у тому числі із залученням засобів масової інформації, модернізацію технологічної бази видавничої галузі, проведення моніторингу ринку вітчизняної видавничої продукції тощо.

 

Члени громадської ради внесли понад 30 пропозицій до проекту, які дістали одноголосне схвалення. Зокрема, представники громадськості наголошують на тому, що заходи з популяризації читання та розбудови книготорговельної мережі повинні поширювалися й на електронну книгу, оскільки у сучасному світі неможливо розвивати книговидавничу справу, реалізовувати політику інформаційної грамотності і культури без урахування тенденцій розвитку електронного контенту, темпів його розповсюдження і розширення сфер впливу. Президент ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Ірина Шевченко вважає, що слід передбачити у програмі створення провайдерської мережі розповсюджувачів електронних книжок (агрегаторів електронного контенту). Також представники громадськості акцентували увагу на необхідності залучення до популяризації читання потенціалу соціальних мереж.

 

Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін запропонував передбачити у програмі створення державного фонду фінансової підтримки перекладів творів сучасних українських авторів мовами народів світу, а також фінансову підтримку всеукраїнського конкурсу «Книгоманія» на кращого читача серед дітей молодшого та середнього шкільного віку. Також він запропонував не встановлювати на законодавчому рівні обмеження торговельної націнки на вітчизняну видавничу продукцію. На думку пана Афоніна, штучне обмеження торговельної націнки призведе до зменшення зацікавленості роздрібних мереж до реалізації продукції вітчизняного виробника та домінування на ринку продукції закордонних, в першу чергу російських, видавців.

 

Держкомтелерадіо інформує, що пропозиції членів громадської ради будуть вивчені і враховані у підготовці програми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду