На Дніпропетровщині невідомі викрали з телеканалу «Самарь» сейф з документами та грошима

5 Вересня 2013
6697
5 Вересня 2013
18:42

На Дніпропетровщині невідомі викрали з телеканалу «Самарь» сейф з документами та грошима

6697
На Дніпропетровщині невідомі викрали з телеканалу «Самарь» сейф з документами та грошима

Колектив телерадіокомпанії «Самарь» міста Новомосковськ Дніпропетровської області заявив про рейдерське захоплення телерадіокомпанії 4 вересня, під час якого невідомі викрали сейф з трудовими книжками працівників, статутними документами та великою сумою грошей. Про це повідомляє 9 канал з посиланням на головного редактора ТРК «Самарь» Анну Рябікіну.

 

У своїй заяві колектив «Самарі» повідомляє, що 4 вересня з 7-ї до 8-ї години ранку невідомі люди намагалися захопити канал.

 

«У будівлю ТРК увірвалося угрупування людей підозрілої зовнішності і за допомогою фізичної сили здійснили грабіж: був викрадений пакет документів, ключі від кабінетів і велика сума грошей. Входи були заблоковані, керівництво і співробітників телерадіокомпанії спробували не пустити на робочі місця», - йдеться в заяві співробітників каналу.

 

Співробітники телекомпанії розповсюдили відео тривалістю 27 секунд, яке нібито свідчить про вторгнення невідомих на територію ТРК «Самарь».

 

Як повідомила «Детектор медіа» Анна Рябікіна, під час рейдерського захоплення на канал прийшов чоловік з охороною, який представився новим директором. Він не назвався, але повідомив, що в нього є новий пакет документів і печатка, які зареєстровані в місті Львів. За словами пані Рябікіної, він сказав: «Ви не лякайтесь, ми проведемо збори завтра і все пояснимо». Пізніше його забрали в міліцію для надання свідчень.

 

ТРК «Самарь» - приватний канал, який був заснований чинним генеральним директором каналу Віталієм Постерначуком, Сергієм Леоновим та Віктором Заскальком. За словами пані Рябікіною конфлікту між власниками каналу не було, правда пан Леонов нібито хотів продати свою частку.

 

Одразу після захоплення приміщення колектив каналу звернувся в міліцію. Генеральний директор каналу написав заяву з приводу крадіжки сейфу.

 

Як повідомив в.о. начальника відділення з розслідування злочинів по лінії карного розшуку, майор міліції Євген Кондратенко, на місце події була направлена слідча група Новомосковського міського відділку. За його словами у міліції розпочали досудове розслідування за «самоправство».

 

«Інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань. За попередньо встановленою правовою кваліфікацією справі присвоєна 356-та стаття - "Самоправство". Триває слідство СВ Новомосковським МВ. В ході досудового розслідування було з'ясовано, що з адміністративної будівлі ТРК "Самарь" було вчинено крадіжку металевого сейфу, в якому знаходилися документи працівників та гроші», - сказав пан Кондратенко у відеокоментарі «Самарі».

 

Як повідомила пані Рябікіна, на сьогодні каналу вдалося відновити роботу, щоправда. керівництво звернулося до приватного охоронного агентства, щоб забезпечити безпеку працівників і майна «Самарі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду