«Медіа Група Україна» вимагає від кабельників лише припинити показ російських програм, на які вона має права

«Медіа Група Україна» вимагає від кабельників лише припинити показ російських програм, на які вона має права

4 Вересня 2013
5685
4 Вересня 2013
13:33

«Медіа Група Україна» вимагає від кабельників лише припинити показ російських програм, на які вона має права

5685
«Медіа Група Україна» вимагає від кабельників лише припинити показ російських програм, на які вона має права
«Медіа Група Україна» вимагає від кабельників лише припинити показ російських програм, на які вона має права

«Медіа Група Україна» (МГУ) вимагає не припинення ретрансляції російських каналів, а припинення показу програм, на які група має ексклюзивні права на території України. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» розказав директор компанії Федір Огарков.

 

Зокрема, мова йде про програми виробництва Comedy Club Production, серіал «Інтерни», трансляції Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА, які транслюються на неадаптованих російських версіях телеканалів ТНТ і НТВ +.

 

Пан Огарков нагадав, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила список адаптованих іноземних телеканалів, який доступний на її сайті, тоді як телеканали, що не увійшли до списку, є неадаптованими і забороненими для трансляції в Україні. Їх незаконна ретрансляція приносить істотні збитки українським телеканалам, оскільки нівелює принцип ексклюзивності прав на певній території.

 

«Найбільші телехолдинги України спільно витрачають на закупівлю і виробництво контенту близько $ 500 млн на рік»,- зазначив пан Огарков під час зустрічі із журналістами в липні. За його словами, там є контент, куплений у російських телеканалів, саме тому група зацікавлена, щоб в українському ефірі транслювався тільки легальний контент. Таким чином МГУ хоче привабити глядачів та рекламодавців на свої канали.

 

«Наприклад, міжнародні версії російських телеканалів "Первый канал Всемирная сеть" , "РТР-Планета" та інші працюють повністю в правовому полі. Ці телеканали передбачають права для власних міжнародних версій при досягненні домовленостей з українськими мовниками», - сказав пан Огарков «Інтерфаксу».

 

Нагадаємо, телеканал «Україна» (входить до МГУ) звернувся до кабельних операторів з вимогою припинити трансляцію неадаптованих російських телеканалів ТНТ, СТС, РЕН ТВ, «Первый канал», «Россия 1», «Россия 2», «НТВ+ Футбол», «НТВ+ Футбол 2». Своє прохання мовник пояснив наявністю в нього ексклюзивних прав на розповсюдження в Україні певних програм, що транслюються на цих каналах.

 

Дистрибутор російського телеканалу РЕН-ТВ - компанія «Сонар» - вважає незаконною вимогу щодо припинення ретрансляції РЕН-ТВ на території України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5685
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Creek
3894 дн. тому
НарештI, дочекалися. Федор Огарков сказал правду, что все каналы, которые не вошли в этот коммерческий адаптированный список Нацсовета, ЗАПРЕЩЕНЫ для ретрансляции. А то Нацсовет постоянно мнется, и говорит, что этот список совсем ничего не регулирует, а только подчеркивает что ряд каналов просто адаптирован. До всех остальных просто руки не дошли проверить насколько весомы аргументы попасть в этот список. Очень трудно определить аргументы, ведь ни самого списка , ни критериев адаптации законом не определены. Удивляет также игра слов высокого топ-менеджера: программы, каналы, передачи. Под программой понимается весь канал по нашему законодательству. В целом, как-то так: Украина купила отдельные передачи, а попыталась запретить ретрансляцию российских каналов, Ссылаясь на незаконные решения Нацсовета. Велико и хитро чиновничье творчество, но даже Нацсовет до такого не додумался. Пока.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду